Alla inlägg under juni 2009

Av Henrik Tiberg - 24 juni 2009 20:27

Igår kväll så var jag inne funkisarbetade på klubbens arrangemang Sommarspelen, jag skötte mätningen av längdhoppet. Det var en trevlig kväll i den ljumna sommaren, det spratte till lite i bena till och från (ville ju springa).


Idag så blev det på förmiddagen ett lättare distanspass på 10,5 km (46.00), det var bäst att ta ett lite lättare pass idag efter gårdagens intervallstege. Här kommer en lite rapport från hur den blev:


En tuff intervallstege, 800 - 1000 - 1200 - 1000 - 800 m i 3 kp. Ståvila.

Utfall:

2.31,9 (3.10 min/km) / 1.29,8
3.16,0 (3.16 min/km) / 2.29,3
3.57,4 (3.18 min/km) / 4.00,0
3.18,6 (3.18 min/km) / 2.29,9
2.36,0 (3.15 min/km) / ------

GS: 3.15,4 km/km

Både dagens och gårdagens pass har kännts riktigt bra, visst att det var snuskigt jobbigt igår, men kroppen har ändå känts riktigt bra:-)


Efter dagens pass så var det dags för en hel eftermiddag i solen, det var hundträning på jobbets hundträning som stod på programet.

På vägen hem från hundträningen så stanade jag till och köpte en cirkelsåg, nu j..lar skall det bli lite lättare med fortsatta renoveringen av lägeheten!!!

Väl hemma så var det bara att åka till vetrinären i Mäsrsta, Svinto skulle få en ny P-spruta.


Kvällen har jag ägnat åt att klippa/ såga ner syrenbusken på framsidan här hemma, inte hela utan bara trimmning! Det blev väl ungefär halva busken som togs ner, detta har jag och Leffe roat oss med att släpa bort till trädgårdssoporna.

Ja, detta var väl min dag i korta drag. Nu skall jag bara ta och slapp resten av kvällen, lite TV tittande kanske?! Och glass:-)

Av Henrik Tiberg - 23 juni 2009 09:24

Nu är jag då ledig igen:) 5 Dagars ledighet!!!


Igår så blev det en vilodag (igen) då jag klev av, vände dygnet, och var grymt trött. Valde då itsället att åka till IKEA och köpa lite golvlister samt att sätta upp ett dörrfoder, finns fortfarande en hel del småjobb (jobbigt och tråkigt) kvar för den som vill ha nått att göra!?!?


Idag så var tanken att jag skulle springa årets första bantävling i och med 5000 m på Sommarspelen, tävlingar som arrangeras av klubben inne på Sthlm Stadion ikväll och jag skall vara funktionär för längdhoppet. Fick igår dock (sent) besked via mail att jag inte kommer kunna vara både funkis och springa då detta krockar, blir alltså inget springa ikväll:( Pga detta så blir det att gräva upp en reservplan ur bakfickan, intervaller är ju alltid kul:-) Har mailat coachen om nått förslag men ännu inte fått nått svar så om det inte kommer något förslag så blir det intervaller enl stegen 800 - 1000 - 1200 - 1000 - 800 m med varierande längd av ståvila mellan varje, tanken är att dessa skall gå mkt fort ( i mina mått mätt), ca 3.15 min/km. Återstår att se om det blir detta pass eller inte?!


Utöver träning och funkisjobb så är det inte nått speciellt som är inplanerat idag utan det får bli att ta dagen lite som den kommer, skall bli riktigt skönt:-) 

Av Henrik Tiberg - 21 juni 2009 18:48

Idag så blir det en mkt kort blogg, skall åka till jobbet om 10 min - SISTA NATTEN INNAN LEDIGHET:-)


Tänkte bara summera träningsveckan som snabbast:


360' (6 tim)- 84 km - 7 löppass (1 vilodag)


Höjdpunkt: Tisdagens intervaller med klubben (2*8*400 m / pj 200 m)


Det var allt för idag:-)

Av Henrik Tiberg - 20 juni 2009 14:59

Ja, idag så tycker jag att det är dags för veckans första träningsfria dag:-) Har nu 7 st dagar i rad med träning (löpning) bakom mig så då kan man ju belöna kroppen med lite vila från detta, även om min kropp ser just löpningen som belöning:-)


Natten som gick på jobbet var extremt jättelugn, alla är ju bortresta och så var det inga butikslåsningar eller upplåsninger alls för min del varpå det fanns hur mkt tid som helst att bara strosa omkring i områdena, rätt skönt faktiskt.


Igår innan jobbet så hade vi ju midsommarmiddag här hemma (jag & Madde) men innan detta så han jag ju med en lättare löprunda på 7,5 km (33.41). 


Idag så skall vi snart iväg hem till maddes Pappa för att äta lite middag, skall bli jättegott (gissar på grillat!?!)


För övrigt så har jag nu bara 2 nätter kvar att jobba innan jag kan inkassera en ny ledighet på 5 dagar:-)

Av Henrik Tiberg - 19 juni 2009 14:50

Idag så känns det som att jag inte har så speciellt mkt att skriva om, natten på jobbet var lugn (fick ha bilen ifred;)), på dagen idag så har jag ju bara sovit så då har ju inte mkt hänt.

Har sedan igår fått 2 st bilder (mms) på min nya systerdotter, en liten sötnos:-) Ser fram emot om 2 veckor då vi skall åka ner och träffa henne (dom).


Tänkte att jag skulle vara lite slö idag, lämnar en rapport från gårdagens tuffa intervallpass genom att klistara in ett utdrag från träningsdagboken (puls.se):


Totalt 18,80 km - 77 min(Lång intervall 14,50 km - 56 min)Ansträngningsgrad: 18. Väder: Regn +10 till +15Snittpuls: 150Maxpuls: 173Tillstånd: Trött (vänder dygn)Ställe: Nya Väsby runt + Avkortad Smedby runt + VillundavallenSällskap: IpodUtrustning: Puma Roadracer III (okt08)StretchingKommentar: Regn och blåst!!!:(

Planen sade 3-4*ca 3,5 km, pj 2-3'. Fart = LT --> 10 kp

Utfall 2*3,5 km + 2*3 km:

13.33 (3.52 min/km) / 2.30' (3500 m)
13.10 (3.46 min/km) / 2.45' (3500 m)
11.30 (3.50 min/km) / 2.23' (3000 m)
10.59 (3.40 min/km) / ---- (3000 m)

Gick skapligt bra på de 2 första men sedan blev det allt för tungt, kanske gick det för fort i den kraftiga blåsten och regnet, sen så hade jag ju varit vaken 24 timmar följt av knappt 7 tim sömn innan passet (allt annat än optimalt).
Även om jag inte klarade av att uppnå rätt fart mot slutet så blev det en bra GRISpass, och framförallt så höll höften:-)

Uppv. - skolning - nedjogg

(1.16.41)


Idag så kommer det att bli mkt lättare, skall väl bara ut och jogga av mig gårdagens pass lite lätt innan det är dags för lite sill och potatis innan en ny natt på jobbet väntar, undra om vi som vanligt får jordgubbar och glas inatt!?!?


Glad Midsommar på er alla!:-)

Av Henrik Tiberg - 18 juni 2009 14:54

Idag så är det som rubriken säger, både fest och förbanelse (ilska). Ilskan har dock hunnit lägga sig så nu kan vi ägna oss åt att fira:-)


Vad är det som firas då?!?!?


Nr 1: Jag och Madde firar idag 10 år som ett par!!! Älskar dig!


Nr 2: Jag blev kl. 11.26 idag morbror!!! Min lillasyster värpte fram en enorm tjej (4700 gr tung & 52 lång), Jättegrattis till Linda & Johan samt välkommen lilla tjejen!:-)


Som ni förstår så är det idag FEST som gäller alltså:-) Detta får firas med jobb och löpning:( Kommer säkert bli lite mysfika med Madde innan jobbet oxå.


Nu undrar ni säkert varför jag varit förbannad?!

Vid kl. 23 inatt så stöttade jag på larm vid en ungdomsgård i Husby, stället var öppet (sommartider) så det var fullt ös på platsen. Det var inga som helst konstigheter med att vi var där, alla var trevliga och nyfikna (som vanligt). När vi 10 min efter ankomst åter kom ut till bilarna som stod parkerade ca 25-30 m från entren så var framrutan på min bil krossad, J..LA IDIOTER!!!! Kände att jag bara blev så j..la arg och ville suga tag i första bästa unge i närheten av bilen, ta honom och slå de andra med (de var ca 15 st). Detta var dock bara mina tankar, i verkligheten så behöll jag lugnet. Jag/ vi hade ju inte sett någonting av händelsen så det fanns ju inte mkt att göra, bara att köra ner till kontoret och byta bil (lite pappersarbete och annat strul förstås). Att det bara inte kan ge fan i bilarna, de vågar tydligen inget annat!!!! (kanske tur i och för sig?!?!)


Dagens löpning då, det väntar långa intervaller i stegrande fart. 3-4* 3,5 km med 2-3' pj. Farten kommer på första ligga på ca 4.00- 3.50 min/km, sen 3.50- 3.45, och så 3.40 och till sist ca 3.30 min/km, är inte hundra säker på vart detta skall springas men det lutar lite åt att jag lägger det så avslutande 3,5 km i snabbaste farten få ske på Villundavallen, men vi får se!?!


Nu skall jag sätta lite fart, nedan kan ni se bilden på min jobb bil!!

Av Henrik Tiberg - 17 juni 2009 18:08

Ja, idag så var det dags för Bonzo att göra omprov för Polisen. Senaste uppkörningen så bomade han ju på skyddsbiten, han var lite för het (gamlingen ), men idag så var det andra bullar som gällde:-) Nu visade han vart skåpet skulle stå och i och med detta så får han jobba tills dess att han fyllt 11 år om han vill (men det blir nog pension innan detta).


Utöver denna tidiga uppkörning (kl. 09.45  Tullinge) så har det idag blivitt ett lättare löppass på 8,7 km, 38.21 Igår kväll så var jag så slut i höger höftmuskel/ fästet på fram/utsidan att jag knappt klarade av att gå kvällsrundan med hundarna men av detta så kände jag idag ingenting alls, tänk vad lite stretch och linement kan göra:-)

Efter detta löppas så fick vi ett litet ryck och stack ut på jobbets hundträning, Bonzo & Svinto fick vara hemma och vila upp sig inför nattens jobb. Här var det hårddrillning av Leffe som återigen gällde, det tar sig på alla håll och kanter för honom:-)

Väl hemma igen så har jag vilat ett par timmar, kunde inte riktigt somna idag:(, allt för att orka med nattens jobb. Nu är det 5 nätter på jobbet som väntar, hela midsommarhelgen alltså (men jag börjar bli van)!

Av Henrik Tiberg - 16 juni 2009 21:46

Dags att summera även denna dagen då!

Idag så har det egentligen inte blivitt så mkt annat än träning, hund och mig själv:-)


Visst har jag gjort lite annat såsom, damsuget, satt upp lite golvlister samt dörrfoder. Men som sagt så har det gått lite åt träningens håll idag.

 Om vi börjar med hund så har Bonzo denna dagen fått 2 st pass med finslipande av skyddet till omprovet för Polisen imorgon, går han bara hälften så bra som idag så kommer han att göra alla andra avundsjuka:-) Han gick helt enkelt sjukt bra!!!


Sen till min träning då! Det började med ett lättare joggingpass på  5,5 km (25.21) under förmiddagen, på detta pass fick även Leffe hänga med. Det var som sagt ett pass model jättelätt, bara för att slippa bli så seg som jag annars blir fram på eftermiddagen om jag inte fått röra på mig.

Nu ikväll så har jag varit inne i stan och sprunget intervaller tillsammans med klubben på Sthlm Stadion (lika häftigt varje gång man får springa där!!!) Det blev 2*8*400 m/ joggvila 200 m (16 st 400-ingar) med en serievila på 3 min, det hela snittades på 78,9 (3.18 min/km)/ joggvila 61,6. Totalt sett hamnade kvällens pass på 14,2 km.

Kvällens pass kändes riktigt bra, så bra så att jag bestämde mig för att springa 5000 m på klubbens arrangemang Sommarspelen nästa Tisdag. Det kan ju vara kul med ett fartpass i form av tävling ibland:-)

Det enda som oroar en liten anning är väl att min höftmuskel är lite väl anträngd, stelnar till ordentligt vid nedkylning efter hårdare pass men släpper igen då den blir varm, det är nog ingen fara?!


Imorgon är det tidig uppgång som gäller, detta trots att det är dags att kliva på nattjobbet, jag skall ju ut till Tullinge med Bonzo och där skall vi vara kl. 10.00 Klockan lär ringa vid ca kl. 06.45, det är nóg bäst att sova lite på eftermiddagen!!! 

Ovido - Quiz & Flashcards