Alla inlägg under juni 2009

Av Henrik Tiberg - 6 juni 2009 22:50

bjöds det på ett lätt distanspass. 8,7 km i mkt lätt och skönt tempo/ ansträngning (37.38). Kändes idag toppen i kroppen, skulle varit maran denna Lördagen istället. Märkligt hur det kan svänga i vädret, idag knappa 13-15 grader, förra Lördagen över 25 grader i skuggan, som sagt så är det ju synd att inte maran gick idag istället!!!


Utöver detta lätta pass så har det varit lite småfix här hemma, har varit runt och handlat på sig lite mera matrial för fortsatta renoveringar (socklar, valv, nya byrå m.m) Det blir snyggt & dyrt:-)


Imorgon så kommer Maddes bror med sambo över på en fika, måste ju få visa upp vårt nya fina hem. Utöver detta så blir det ett lättare löppass igen och så skall jag väll hinna med att montera socklarna och nya byrån, fullt upp alltså, skönta att det snart är dags för jobb så man får vila lite;)


Nu skall jag ut och kvälls/ nattrasta hundarna och sedan så skall det kramas kudde:-)

Av Henrik Tiberg - 5 juni 2009 22:32

Hade tänkt mig ett lättare löppass även denna dag men då vi igår var och köpte vårt nya golv till köket & hallen, som skulle läggas på Lördag, så kunde jag inte hålla mig från golvet. Började med läggningsarbetet ca kl. 10.00 och var klar först kl. 22.00 ikväll, 12 timmars arbetspass även på lediga dagar!!!

Nu i efterhand så kan jag helt klart säga att det var värt allt detta slit, herre j..lar vad snyggt det blev:-) Skall ta och peta in ett par före, under och nu nästa efter bilder under helgen om jag hinner.


Med tanke på att det idag har ägnats hela dagen och kvällen åt golvet så är jag ju ledig från detta imorgon och kan köra mitt lättare löppass då istället (byter plats på vilo & träningsdag helt enklelt). Får se mer vad morgondagen har att bjuda på utöver löpning och VM- kval mellan Sverige och Danmark. Skulle ju vara kul att hinna med ett besök på IKEA, men det får nog vänta!?!?



Av Henrik Tiberg - 4 juni 2009 15:30

Nu har jag börjat smyga igång med träningen lite lätt igen efter helgens mara, igår blev det 5,5 km mkt lätt löpning (24.01) som idag följdes upp av ett lite längre pass när det avverkades 8,7 km. Även dagens pass var riktigt lätt och avverkades på 38.29. Det tycks nu som att kroppen har hämtat sig riktigt bra efter helgens mara, eller så är det mera som så att jag pga krampen sista 12 km inte kunde köra slut på kroppen så hårt som jag ju önskade att jag hade gjort;) Har på dessa 2 lätta passen inte känt mig speciellt sliten, snarare tvärtom. Det är väl det enda positiva med helgens miss att jag nu ser ut att kunna komma upp i bra träning, utan skavanker, rätt så fort igen. Det kommer dock att bli riktigt lugn och lätt löpning denna veckan och halva nästa, minst, innan jag sätter fart på benen igen på allvar!!!


Idag så har vi annars varit ute och handlat vårt nya köks & hallgolv, detta skall läggas in på Lördag (om vi inte tjuvstartar;)). Kommer att bli j..ligt snyggt:-)


Ikväll så skall vi gå och skriva på ägandepapprena för lägenheten, grymt kul, Nu är man som sagt bostadsrättsägare:-)


Nu är det snart dags att ge sig ut i regnet på en runda med hundarna.

Av Henrik Tiberg - 3 juni 2009 12:45

2 nätter på jobbet är nu avverkade, så skulle man ha det jämt. Att jobba 2 nätter är ju precis lagom;)


Det var lite körigt igår då vi ju hade möte och föreläsning om mat för skiftarbetare på jobbet, detta började redan kl. 16.00 så det var full fart från det att jag klev upp tills dess att man satte på jobbet (vaknade kl. 14.30) Mötet var som vanligt bara en genomång av en massa pengaresultat, ganska så trist. Däremot så var det lite kul att företaget/ chefen börjat att bry sig lite mera om våran hälsa!!! Att ta in en dietist som kommer och pratar om hur vi skift/ nattarbetare bör tänka när vi äter är någonting som de ju borde ha tänkt på för lääääänge sedan, på min arbetsplats så är det MC Donald och Findus färdigmat som gäller för 95% av de som jobbar!!! Nu var det väl inte världens bästa dietist som var och höll föredraget, inget nytt som kom fram, men det är ju ändå ett steg åt rätt håll när man lyfter fram frågan på arbetsplatsen. Jag fattar inte riktigt varför dietisterna skall vara så snälla i sina uttalanden?!! Det jag menar är att varför kan de inte bara säga rakt ut till alla som sitter där att den osunda skitten som ni trycker i er kommer på sikt att straffa er, jag vet ju själv hur det blev när jag var ny i nattarbetet. Jag gick ju upp 20 kg (!!!) under mina första år som nattarbetare, dessa kg är tack och lov borta. Nä det skulle vara kul om nån någon gång vågade säga till folk på skarpen att ni är ju vuxna människor som vet bättre än såhär, det kanske är det som är problemet, alla vet ju vad som är rätt och vad som är fel men det går ju att glöma/ bortförklara ......

Den dietisten som igår var där ändrade hela tiden det hon sade då någon reagerade på det som sades, det var till och med så att hon fick det att låta bra att äta godis efter (direkt efter) maten, de tider man skulle äta på var först väldigt viktiga men ju mer folk ifrågasatte detta så var de helt plötsligt mera flytande?!?!? Bra att frågan tagigts upp, men det kan bli bättre!!!


Idag så är jag som sagt ledig, skall till vetrinären på återbesök med Nelly, sedan så skall jag väll ta och ge mig ut på ett mkt lätt joggingpass. Det blir det första mkt lätta passet efter maran, bara känna lite på det:) Med tanke på min långa nedjogg i Lördags så känner jag mig riktigt återställd i kroppen, återstår att se hur den känns under löpning?!?!

Senare ikväll så skall jag försöka summera ihop mina tränings & tävlingsmål inför farmtiden, blicka tillbaka lite på den tränings/ tävlingsvår som varit. Allt detta för att kunna medela coach Walker så att jag kan få en bra skiss för min fortsatta träning. Klart är dock att jag vill ta revanch för den misslyckade våren, jag har ju inte träffat rätt på någon enda tävling hittils i år. Träningen har ju gått kanonbra men det har hela tiden fattats någonting vid tävlingarna och detta skall jag nu ha revanch för till sommaren & hösten:-)

Av Henrik Tiberg - 1 juni 2009 11:15

Den värsta besvikelsen från helgens kramplopp, Stockholm marathon även kallat, börjar nu att lägga sig en anning. Fortfarande har jag dock svårt att se någonting som helst positivt med helgens lopp, men som sagt så börjar detta lägga sig nu.

Om jag ändå skall ta fram de få positiva delarna som jag lyckats hitta under helgen så är det:

1. Kände mig grymt stark mentalt, ingen känsla alls om att bryta som det annars brukat komma.

2. Orken var enormt mkt bättre än vade den någonsin tidigare varit.

3. Med tanke på att det blev en så lång nedjogg med stretch så känner jag att kroppen inte alls är lika slut som den brukar vara, kanske kan jag vara igång med full träning snabbare i år?!

4. Revanchlusten att få göra ett nytt försök att lyckas är nu ENORM!!!


Har nu redan börjat kolla lite lätt på vart nästa insatts på den magiska distansen skall kunna ske, en utlandsmara till hösten hade ju varit underbar men detta är tyvärr ingenting som är möjligt att få till i år. Istället så har det siktats lite smått på att kanske köra Göteborgs Marthon den 10:e Oktober, just i Göteborg så har jag ju haft många lyckade halvmaror så detta kanske är platsen att lyckas på och att det skall vara värmebölja i Oktober är väl inte så troligt!?!? Men som sagt, detta är än så länge bara i ett begynnande funderingsstadie (får se hur det blir). Helt klart är dock att jag vill göra om och göra rätt!!!!


Om jag skall lämna det där med träning/ tävling en anning så kan man väl nu ta lite av det positiva vid sidan om. Idag så kan jag och Madde nämligen titulera oss Bostadsrättsinehavare!!! Från och med just idag så har vår bostad ombildats till bostadsrätt och vi valde självklart att köpa den då vi ju inte ens behövde ge halva marknadsvärdet i pris:-) För att fira detta lite extra så kommer Jag och Maddes bror (Robban) att lägga in nytt golv i kök och hall kommande helgen, kommer att bli SÅÅÅÅÅÅ SNYGGT!!!


Idag så är det annars dags för att jobba lite igen, 2 dagar är vad jag har framför mig så det skall nog gå att genomlida. Innan jobbet idag så väntar även en halvtimmas massage, värsta lyxen för mina lite trötta ben. Imorgon innan jobbet så är det möte med tillhörande smörgåstårta, just vad min mage behöver nu för att få hämta sig ifrån helgen löpande på Stockholms gator;)



Ovido - Quiz & Flashcards