Alla inlägg under juni 2009

Av Henrik Tiberg - 15 juni 2009 19:51

Men dagens inlägg här måste ju bara börja med vad som just nu hände!!! Våra nya grannar kom precis förbi med en STOR bit JORDGUBBSTÅRTA, de hade haft kalas och ville bjuda oss på det som var över:-) Snacka om att ha tur med grannarna, alla är lika trevliga och detta trotts att vi har 4 st stora schäferhundar (eller är det kanske pga av hundarna?!). Trevliga är de i alla fall och tårtan kommer säkerligen att smaka muma:-)


Så till dagen då, det var under hela morgonen & förmiddagen hundträning som gällde. Körde hårt med både Leffe och Bonzo, de skötte sig riktigt bra även om Bonzo bet mig i handen så att blodvite uppstod på ovansidan av handen samt pekfingret. Jag skulle ge honom hans brandslang som belöning då denna olycka skedde, men det var bara en lite skråma så vi körde på som om ingenting hade hänt.

Efter att ha kommit hem och ätit lite lunch samt slappat lite så var det dags för dagens träningspass, ett lite längre distanspass. 13,8 km på 58.41 blev det av detta pass, det kändes idag riktigt bra och jag rullade bara på. I och med att det kändes så pass bra så släppte jag på med lite mera fart utan att på något sätt förta mig, vill ju spara på krutet till morgondagens kvallitetspass:-) Mot slutet av dagens pass så blev det en lite svagt stramande känsla i höger ljumske, förhoppningsvis bara trötthet.


Kvällen kommer nog att fördrivas framför dumburken, med TÅRTAN såklart:-)


Imorgon så är det dags för klubbträning inne på Sthlm Stadion, en elakt intervallstege stod på programet om jag inte minns helt fel (mer om detta imorgon).

Av Henrik Tiberg - 14 juni 2009 22:45

Idag så har det egentligen inte hänt så speciellt mkt men ändå så har man inte haft direkt tid att sätta sig ner och bara ta det lite lugnt.

Dagen inleddes med an längre promenad ner till Maddes bror för att hämta hem bilen (Bonzo & Leffe hängde på:-)), efter detta så valde jag att trottsa regnet som bara öste ner på oss under promenaden, det var dags för dagens lätta löppass! När jag höll på och bytte om så blev Leffe helt till sig, han studsade på mig, snodde mina skor och gjorde allt vad han kunde för att få så mkt uppmärksamhet som det bara gick!!! Det visade sig att han ville med ut och springa:-) Jag tänker aldrig säga nej till honom då han vill ut på en löprunda med sin älskade husse! Väl ute så var han om möjligt ännu gladare, detta var hans 2:a löppass någonsin (2 km här om dagen var pass 1). Idag så blev det 7,5 km varav 5,5 bestod av asfalt och resterande 2 km var skogsstig/ löpspår, han löpte på hur bra som helst hela tiden. Känns kanonbra att ha en hund som vill springa med mig igen, gamlingarna orkar ju inte längre och Nelly är lika bekväm/ lat som fruntimmer i allmänhet;)


Utöver detta löppasset så blev det ett kort besök på Ikea, Mediamarkt och Netonnet, det regnade ju så vad skall man göra. Efter detta så blev det även en genomkörare av Bonzo inför omprovet på Onsdag, det ser riktigt bra ut i dagsläget.

Kvällen har vi tillbringat på soffan med en rulle och lite rabarberpaj (mums).


Imorgon så är det jobbets hundträning som gäller så det är dags att lägga sig snart, börjar ju redna kl. 08.00


Av Henrik Tiberg - 13 juni 2009 22:55

Igår så klev jag av efter 4 nätters arbete, då valde jag att ta en vilodag från träningen och istället ägna dagen åt att fylla på kyl & frys samt att bara ta det lite lugnt.


Idag så blev det lite av en sovmorgon, vaknade upp först starx efter kl. 08.30 (jätteskönt). Efter att ha ätit en god frukost och rastat lite hundar så var det dags för dagens träningspass, 45' + 45' i stegrande fart stod det på helgens skiss (Lör el. Sön). Började lugnt och fint med att lufsa upp till Runby där jag körde 2 varv på 9 km slingan, valde dock att köra grusvägen på väg hem från Kairo vilket gör denna runda till 7 km/ varv. Första 45' kom jag 9,8 km på (4.36 min/km) vilket var lite fortare än vad jag hade tänkt, speciellt med tanke på att detta ju är ganska så kraftigt kupperad terräng (bitvis). Sedan så försökte jag ju att stegra farten under resterande 45' på detta pass, då kom jag 10,2 km på strax under 44' (snitt 4.12 min/km). Som helhet så kändes detta pass helt OK, visst det var som vanligt segt efter dygnsvändningen och jag hade en svag känning i muskelfäste vid höger höft (ut- / farmsida), men annars så kändes det bättre än väntat. Totalt sett så blev det 20,2 km på 1.28.42


Kvällen har vi tillbringat borta, det var kalas/ middag hemma hos Maddes bror med smabo Malin. Malin hade i veckan fyllt år så det var dags att fira henne lite. Vi bjöds på god mat, efterrätt och dricka samt ett trevligt sällskap. Efter att ha tagit ett par öl till maten så blev det att låta bilen stå och ta en promenad i regnet hem tillsammans med hundarna, detta var dock planerat så regnkläderna åkte på och vi överlevde vätan:-)


Imorgon så vet jag inte riktigt vad det blir, det skall ju tydligen vara skitväder så man vill ju inte gärna vara ute hela degen då. Dock blir det nog en lättare löprunda, ett träningspass med Bonzo (omprov av uppkörningen på Onsdag) och så kanske man besöker nån affär eller så.

Av Henrik Tiberg - 11 juni 2009 18:36

Men innan vi pratar om nattens småtunga saker på jobbet så börjar vi med det lite mera roliga, dagens träningspass:-)

Av tidsskäl så väljer jag att klistar in det jag skrivit i träningsdagboken:


"Totalt 16,00 km - 65 min(Lång intervall 12,00 km - 47 min)Ansträngningsgrad: 18. Väder: Växlande molnighet +20 till +25Snittpuls: 153Maxpuls: 173Tillstånd: NormaltStälle: Nya Väsby runt + Smedby runtSällskap: IpodUtrustning: Asics DS Racer (Mars09)StretchingKommentar: Första kvalitetspasset sedan maran:-)

Långa intervaller med stegrande fart från LT - 10 kp (5 km, 3,75 km, 2,5 km)

Utfall:

5 km - 19.04 (3.49 min/km)

pj 2'

3,75 km - 14.06 (3.46 min/km) Vetrinär(ca 250m) + Maraboubacken (ca 400m) på denna sträcka.

pj 1' 30''

2,5 km - 9.00 (3.36 min/km) Vetrinärbacken (ca 250m) på denna.

Kändes stabilt och bra ända fram till sista 2,5 km i 10 kp, då blev det j..ligt jobbigt. Syra sista km. Kändes skönt att vara igång igen, kroppen utan konstiga känningar:-)

Uppv. - kort skolning - Nedjogg

(1.04.39) "


Detta var dagens träning, så nu kan jag ju dra lite kort om det småtunga och tragiskt tråkiga som inträffade inatt på jobbet!

När vi strax innan kl. 22.00 var på en butikslåsning i Kista så ringde en kollega med Polisscaner till mig och min lära för att  berätta att det hade varit någon som hoppat/ ramlat/ kastats ut från en balkong uppe i ett av våra områden i Akalla.

När vi var klara med vår låsning så rullade vi upp till Akalla för att kolla av läget, vi parkerade en bit ifrån och tog en promenad med hundarna men märkte direkt att det inte stod rätt till, hörde hur det var mängder av folk som grätt, skrek och mådde allmänt dåligt. Vi sprang genast på ett sällskap på 3 tjejer i 15-16 årsåldern som var helt under isen, i djup chock, sittande instängda i ett buskigt område med parkbänkar. Vi lade undan hundarna och försökte prata med dem för att kolla av läget och kunna göra en bedömning av vad vi kunde göra. Det visade sig att det hade bevitnat det tragiska som hade inträffat, det var en 16-årig kille som hade stått på balkongen på 4:e våning, och pratat med ett par kompisar nedanför. Han hade av någon anledning lutat sig för långt ut och ramlat över räcket, rakt ner på stenplattorna och ....... ja ni förstår säkert. Det visade sig senare under natten att han avled:(

Vi tog hand om dessa tjejer genom att följa den ena hem och att ringa dit föräldrarna till de andra, när vi hade hjälpt tjejen hem så gick vi ner till Akalla Centrum där det var mellan 50-100 djupt chockade ungdommar. Vi försökte här hjälpa, stötta så många vi kunde i väntan på att krisjouren från sosialen anlände (tog närmare 2 timmar). Det var grymt tryckt stämmning på platsen, ungdommar som grät, skrek, stirrade i tomma intet m m

Vi var på palts och hjälpte till i närmare 2 timmar, förhoppningsvis så gjorde det någon nytta.


F.n nu måste jag dra till jobbet.................. Sista natten väntar:-)

Av Henrik Tiberg - 10 juni 2009 14:13

Idag så var det dags att göra sin plikt här i samhället, vittna i rätten. Det var evigheter sedan jag senats var och vittnade, lika skönt att slippa detta. Dagens mål gälde en händelsen som inträffade i vintras då jag bevittnade hur en man slog sönder ett skyltfönster. Jag var kallad till rätten kl. 13.00 (fick gå hem tidigare från jobbet inatt pga detta) och blev inkallad för att avlägga vittneseden runt kl. 13.20 Det kändes att det var länge sedan jag senast var och vittnade, satte utanför rättssalen och kände att jag blev en anning nervös. Väl inne i rättssalen så släpte nervositeten nästan helt och jag berättade om vad jag hade sett och sedan så stäldes det ett par snabba frågor från åklagare och försvararen, allt var överstökat på ca 10 min. Hur det gick eller går i detta fall kommer jag nog aldrig få reda på för detta brukar jag aldrig kolla upp, känns som att det kvittar för min del.


Har inte riktigt bestämt mig om vad det skall bli för form av träning idag, springa, cykla eller styrketräning - antagligen så blir det en lättare jogg innan det är dags för kommande natten på jobbet.

Igår så blev det för övrigt ett distanspass i Runbyspåret (9:an), detta är ett riktigt trevligt terrängspår. Jag förlängde det hela genom att springa t&r, totalt sett så hamnade detta pass på 14 km (1.00.34), riktigt skönt pass men med lite känning i muskelfästet kring höger höft som störde lite (dock bara lite). Vi får väl som sagt se vad det blir idag, hade ju varit j..ligt kul med extremen (15 km terräng) men dety får jag ju inte för coach Walker:(

Av Henrik Tiberg - 9 juni 2009 15:01

Nu har jag då avverkat en första natt på jobbet för denna lite annorlunda jobbvända, har ju lära och rättegång som gör den lite speciell.

Natten som gick var riktigt lugn och stillsam, den gick även riktigt fort då jag ju som sagt hade sällskap med mig i form av lära. Den kommande natten kommer troligen att gå ännu snabbare då jag kommer att ha lära även denna natt samt att jag kommer att gå hem redan senast kl. 03.00 Skall infinna mig vid rätten imorgon kl. 13.00, skall vittna i ett ärende där jag såg en kille slå sönder ett skyltfönster i vintras. Det kan ju vara lite bra om jag är vaken när jag kommer och vittnar;)


Idag så väntar, innan jobbet, ännu en dag med distanspass. Får inte köra igång med kvalitet innan tidigast Torsdag (denna veckan), och jag så var/ är så grymt sugen på att springa Ursvik Extrem (15 km terränglopp) imorgon. Jag kanske kan få tjuvstarta med kvalitet, jag joggade ju ändå ner på marans sista 12 km?!?!;)


Här kommer lite mera bilder på hur hallen nu ser ut efter våra renoveringar, det är nymålad trapp (furufärgad förut), nymålat tak och vägar (gula vägar tidigare), nya dörrar och nytt golv:-)



Av Henrik Tiberg - 8 juni 2009 14:45

Har ju utlovat lite bilder på hur vårt nyköpta (ombildat till Brf) hem förändrats/ förändras. Här kommer ett par bilder på hur hallen och köket förändras, kommer flera senare...... (när Madde hinner ta/ ta fram flera).



Av Henrik Tiberg - 8 juni 2009 14:26

Idag så är det återigen dags för lite nattjobb igen, 4 nätter är det som väntar. Denna vändan kommer nog ändå gå ganska så snabbt då jag skall ha lära med mig samt att jag bara kommer jobba halvnatt imorgon pga att jag skall till rätten och vitna på Onsdag (kl. 13.00), mer om detta senare.


Igår så var det ännu en späckad dag med renovering, möbelmontering och fikabesök, jag höll på att glöma att det blev en sväng till tippen med en massa skräp och så självklart ett löppass. Igår så blev det 8,7 km lätt, lätt distans (39.04) med en grym träningsvärk i häcken och ljumsken, helt otroligt att man får träningsvärk av lite golvläggande:-)


Idag så har det blivitt ett nytt distanspass, 11,5 km på 50.14. Även idag med samma träningsvärk som igår om än lite lindrigare. Om jag bortser från träningsvärken (hur man nu gör detta;)) så kändes det riktigt bra idag:-)


Utöver dagens pass så har det blivitt lite handlande och fixande inför jobbet (mackor och sånt). Ingen renovering idag:-), nu skall jag få jobba och vila upp mig lite;)

Ovido - Quiz & Flashcards