Alla inlägg under maj 2009

Av Henrik Tiberg - 17 maj 2009 23:30

Efter 50 mil i bilen är man nu hemma igen, det är en tung bilresa från Göteborg till Sthlm.


Idag så har vi som sagt tillbringat i stort sett hela dagen i bilen. Morgonen började dock med en frukost i solen på brorsans balkong, detta följdes upp av ihoppackande av våra saker och en promenad med hundarna.

När dessa saker var gjorda så patade vi bort tiden fram tills dess att det var dags för lite lunch innan hemresan, sade Hejdå till brorsan med tjej samt Mamma & Pappa  vid ca kl. 13.30 för att sätta igång resan hem och landade här hemma starx innan kl. 19.00


Var direkt uppe och hämtade ut Nelly & Leffe från hundpensionatet, Ojojoj vad de blev glada av att se oss igen (vi med), sen var det bara hem och packa upp lite innan man kunde få lite mat i magen. Så spännande har denna dagen alltså varit, inte alls.


Om jag skall återgå lite till gårdagens Göteborgsvarv så är jag nu med lite distans ganska så nöjd över min prestation, visst hade jag hoppats på en mkt bättre tid men det ville sig inte på den fronten. Placeringsmässigt är jag dock riktigt nöjd, farmförallt med vetskapen om vad det är för löpare jag har bakom mig. Får väl hoppas på att det finns mera krut i benen om 2 veckor så att man orkar hålla uppe farten hela vägen då.


Nu skall jag ta och krama kudden lite:-)

Av Henrik Tiberg - 16 maj 2009 19:05

Här kommer en kort rapport från dagens löpande på Göteborgs gator, jobbigt som f.n var det!!!


Gick ut stenhårt för att om möjligt sätta nytt pers, första 5 km avverkades på 17.28 och 10 km på 35.34 (årsbästa på milen:-)), sedan var väl det roliga slut:( Fick slita som ett djur mot mina negativa tankar den 2:a halvan av dagens lopp, det var om jag tittar på pulsen inte det fysiska som bromsade ner farten idag utan det mentala!!! När det börjar bli riktigt jobbigt så släpper jag i dagsläget av på farten och hittar en lite mera behaglig fart (fortfarande jobbigt)!?!?

15 km passeras på 54.07 och 20 km på 1.12.44, 2:a milen på 37.10 Ett rejält tapp på 2:a milen alltså.

I mål på 1.16.50 (Officiel tid) och en 72:a plats totalt, 44:e plats i SM.


Som jag tyckte att det lät efteråt så var det många som var missnöjda med sina tider och som tyckte att det var tungt, detta kan jag bara instämma i. Dock så är jag ändå nöjd med dagens lopp då detta ju faktiskt är en riktigt bra tid för att vara mig, har bara sprungit snabbare vid 2 tillfällen förr (Gbg 2008- 1.15.14 & Sthlm Halvmara 2008- .16.44).


Nu skall jag ta och umgås lite med de nära och kära, käka kebabtallrik och kolla på melodifestivalen:-) Lite godis oxå:-) 

Av Henrik Tiberg - 16 maj 2009 08:36

Ja, nu är det inte så jättelång tid kvar tills dess att det är dags att sätta fart med springandet.


Har ganska så nyligen vaknat och sitter här och dricker dagens första kopp kaffe. Denna morgon är det dock lite speciellt, det är ju idag som jag skall springa Göteborgtsvarvet (21,1 km) och detta skall förhoppningsvis gå fort?!


Precis som vanligt så känner jag mig stel i fotlederna även denna morgon, tyvärr så uppfattar jag det lite som att det är lite stelare än vanligt. Detta kan dock vara det gamla vanliga fenomenet där allt känns lite extramycket då jag ju känner efter mkt mera inför ett lopp än inför ett vanligt träningspass, nervositet kallas det nog;) Kommer som vanligt att smörja in med linement snart och då kommer det att släppa (hoppas jag).


Igår så var vi inne och hämtatde ut nummerlapparna samt kollade runt ordentligt inne i sportmässan, väl på plats där inne så kom den riktigta tävlingslusten fram. Jag ville bara sätta igång med att springa men det var ju en dag för tidigt:-) På mässan, som alltid är riktigt bra här i Göteborg, så shoppades det loss ordentligt. Nya Asics DS racer till mig, spikmatta till Madde, Vitargo & strumpor till mig och linement till oss båda är väl bara en del av det som inköptes, allt givetvis till grymt bra priser:-)


Nä, nu är det dags att sätta lite fart, upp till brorsans lägenhet för en rejäl grötfrukost så man har något att springa på idag. Blir utöver detta bara en drickayoughurt och en banan senare strax innan kl. 12, detta skall vara lagom att springa på (starten går kl. 14.00)


Håll nu tummarna för nummer 147 i blått Studentenlinne, Det är jag!!!  

Av Henrik Tiberg - 14 maj 2009 23:00

Framme i Göteborg (Mölndal) efter en 50 mila bilresa.


Drog igång bärbara datorn, här i den hyrda gärstlägenheten som finns i brorsans Brf förening, för att kunna lysna på lite musik. Av ren nyfikenhet så testade jag om det fanns något tillgängligt nätverk och det fanns det massor av, dock bara ett oskyddat men det räcker ju:-) Nu kommer det ju inte att bli så mkt tid framför denna dumburken ändå, vill ju hinna med att umgås med de nära och kära här men ett par rader kan jag ju skriva medans Madde står i duschen.


Resan ner gick riktigt smidigt, vi gjorde bara ett enda stopp på vägen och det blev i Jönköping där vi stannade på ett fikabesök hemma hos min höggravida lillasyster. I Jönköping bjöds det på kaffe och fikabröd, jättegott:-)


Väl framme i Götet så packade vi in i denna gästlägenhet lite snabbt innan det var dags att gå upp till Jesper och Hannahs lägenhet (brorsan med tjej), de har renoverat den sedan senast vi var här och herre jävlar vad snyggt det var (nu har man många ideer med sig hem).

Käkade lite god lasagne och bara umgicks resten av denna kvällen.


Nu är jag trött, trött, trött....... Är väl bäst att sova lite så att man orkar roa sig imorgon. Ett lättare joggingpass och hämta ut nummerlappen är lite av det som står på morgondagens program.

Av Henrik Tiberg - 14 maj 2009 08:32

Idag så bär det av med destination Götebrorg och mitt 10:e Göteborgsvarv, 6:e på 2000 talet (övriga på mitten av 90-talet, i min ungdom;)).


Innan vi åker så skall det bli lite hundrastning, ett mkt lätt distanspass på 30-40 min, lunch och in med Nelly & Leffe på pensionat. När allt detta är avbockat så styr vi de ca 50 milen ner till Göteborg. Kommer väl att vara nere i Göteborg nån gång fram åt kvällen.


Inför loppet:


Med tanke på att datorn blir kvar hemma så kommer det att bli lite dåligt med blogginlägg under helgen (Fre, Lör & Sön), alltså är det idag som jag får ta och sticka ut hakan och delge min målsättning med helgens lopp.

Förra året så satte jag ett grymt pers genom att springa mitt livs lopp, 1.15.14 stanade klockan på och detta gav en total 56:e plats!!! Inför det loppet så hade jag under våren gått från den enan klarheten efter den andra på tävlingsbanan, träningen had rullat på grymt bra hela vintern, våren och försommaren.

I år så har jag grymt bra träning i kroppen återigen, nytt för i år är att jag kört minst 2 styrkepass per vecka vilket har gjort att jag känner hur mkt starkare jag är. Det är bara i December (återhämtning/ rehab efter Milano marathon) och Januari (rehab/ fokus styrka) som det inte går att jämföra med förra årets träning, men då sprang jag ju å andra sidan Milano marathon sent i November också. Februari, Mars, April & Maj har varit riktigt bra träningsmånader!!!

På tävlingbanan har det dock inte riktigt gått som jag önskat/ hoppats på. Jag har haft lite (mycket) prestationsångest inför tävlandet i år då jag  inför varje tävling drabbats av dåligt självförtroende när jag insett att jag antagligen inte kommer att sätta nytt pers, ny erfarenhet för mig (lyxproblem). Just detta har gjort att jag knappt har velat tävla i år, har ändå blivit 2 st tävlingar som jag kan jämföra med förra året (3 tävllingar totalt):


Premiärmilen, i år 35.55 - förra året 35.22

Danderydsloppet, i år 35.43 - förra årte 35.04


Som synes är jag resultatmässigt något sämre i år, dock så känns det som att jag är bättre. Jag har inte alls fått ur mig det som jag känner att jag har i kroppen, pulsen har inte heller denna jobbats upp på de nivåer som jag haft tidigare under tävlingarna, snitt i år på mellan 5-10 slag lägre!!!) Förklaring till detta har jag inte, däremot lite gissningar i form av att jag blivit lite tyngre i och med styrketräningen (nu nedbantad till Gbg varvet, ner 2 kg), att jag tävlat för lite och inte fått igång skallen på att våga/vilja ta ut mig fullständigt. Detta är som sagt gissningar från mig, för om jag tittar på träningarna så skall jag ABSOLUT INTE vara sämre i år utan snarare tvärt om!!! Är väl dags att för första gången i år få ett lyckat lopp då!?!?


Kommer att försöka göra som förra året, Nytt pers alltså;) Nä, det som jag gjorde då var att inte släppa på fullt förens efter första bron (ca 5-6 km) utan hålla igen lite med farten, sedan så var det bara fullt fokus på att hålla uppe fart och hållning, speciellt mellan 17-20 km. Detta skall jag försöka göra i år igen, det jag funderar på är hur jag kommer att reagera om det känns j..ligt jobbigt men farten inte är så hög som jag vill!?!? Kommer jag att börja tänka negativt då?!?!, eller kommer jag att ta i mer?!?!

Målet i år blir helt klart Pers! Jag tror att detta är fullt realistiskt, dock å beror det på vädret en del, ser ut att bli runt 16-17 garder, molning men anningen blåsigt. Kan detta vara nått?!?!


Nu har jag sagt vad jag hoppas på inför Lördagen, nu är det dags att sätta lite fart för att komma iväg nån gång. Som sagt så kan det bli lite sämre med bloggandet nu när jag är på resande fot, dock så kommer det att trilla in något i form av SMS &/el MMS blogg.


Håll nu tummarna för mig på Lördag!!!!  

Av Henrik Tiberg - 13 maj 2009 19:29

Då var denna korta jobbvända på 2 dagar avklarad och jag kan se fram emot 7 dagars ledighet, inte helt fel!!!


Kan ju börja med att lämna en liten kort rapport angående gårdagens träningspass. Det blev 12*1000 m med 400 m snabbare jogg/löpvila, snitttiderna hamnade på 3.42,6 / 98,9 (4.08 min/km). Om jag jämför detta pass med samma pass för exakt ett år sedan så gick det ca 5 sek långasmmare per 1000-ing igår, men snittpulsen var också 10 lag lägre i snitt nu så jag tog inte i alls lika hårt i år. Tilläggas bör även att jag fick avverka ena kurva av löparbanan ute i 4:e banan då man hade lagat en större skada, detta kostade säkert 1-2 sek per varv. Känslan igår var OK, det var förvisso j..ligt jobbigt mot slutet men det skall det väl vara:-) Totalt sett hamnade passet på 21,5 km och detta avverkades på 1.27


Idag så klev jag av nattjobbet kl. 06.24 på morgonen och kom väl i säng starx efter kl. 07.30, sedan ringde klockan för väckning 12.30 Trött som attan klev jag upp och satte mig med ett par koppar kaffe farmför datorn för att försöka vakna till live en anning, anledningen till att jag sov så pass lite var självklart att jag vill kunna somna ikväll och vända dygnet tillbaka till dagtid igen.

Efter att ha jobbat på att  vakna till och ätit lite frukost så var det dags att släpa sig ut på en runda med Bonzo & Svinto (Madde var redan ute med ungdommarna), Bonzo & Svinto var lika trötta som jag (fördelen med att ha dem på jobbet). När denna rundan var avklarad så åkte jag iväg och handlade lite innan det var dags för dagens stora insats, STÄDA BILEN!!! Kan lova att det var jobbigt att få det rullande zoo:et rent;) Men bra blev det och nu kan man sätta sig där med gott samvete imorgon då det bär av till Götet.


I övrigt så har jag ägnat mig åt att packa lite inför morgondagens resa, vi åker ju till Göteborg redan imorgon. För den som missat det så är det ju Göteborgsvarvet som gäller på Lördag och vi kommer att bo nere i Mölndal hos min lillebror (med tjej). Skall bli riktigt kul!

Det blir imorgon en bilresa på ca 50 mil, hoppas på att vara iväg någon gång strax efter lunch. Vi kommer lämna in Leffe & Nelly på pensionat, Bonzo & Svinto kommer att få åka med.  


På träningsfronten blev det idag en Vilodag!

Av Henrik Tiberg - 12 maj 2009 14:54

Tänk vad skönt det skulle vara om alla jobbvändor bara bestod av 2 nätter som denna, är väl bara att passa på att njuta nu när så är fallet:-)


Natten som gick på jobbet var riktigt lugn och stilla, jag hade blivitt av med 1 timma bevakning i ett bostadsområde i Rinkeby vilket gjorde att jag kunde lägga all kraft på "mina" Brf föreningar i Akalla & Husby, riktigt skönt. Att jag dessutom hade med mig en lära inatt gjorde att natten gick mkt snabbt, att ha någon som man kan gå och snacka med är inte helt fel ibland.


Vi kom sista natten på förra jobbvändan på att vi skulle försöka få ihop ett lag till Bellmanstafetten från jobbet, jag mailade till chefen då för att se om det fanns intresser från företaget att sponsra detta jippo för vår del och till och med höra om chefen själv skulle vara med i laget. Bäst att tillägga att det på min arbetsplats egentligen bara är jag som roar mig med att springa, vissa andra lyfter skrot men i övrigt så är det inte något specieltt träningsintresserade kollegor som jag har.

DRÖM OM MIN FÖRVÅNING när jag kom till jobbet och chefen hade svarat att han är med och springer, han betalar hela kalaset och han anmäller 4 LAG (20 MAN!!!!) från vårt kontor, det är väl ungefär lika många som vi är på vår nattsida!!!! Hur tänkte han där?!?! Ännu mera förvånad kan jag lova att jag blir när jag ser listan där alla skall få anmälla sig på, 15 ST ÄR REDAN ANMÄLLDA!!!! Det är helt otroligt kul!!!


Idag så är det dags för dag 2 i min reprisvecka från inför Gbg varvet 2009 (repris från år 2008) och idag så är det 12-15* 1000/400 m som gäller nere på  Villundavallen. Planen sade förra året att de skulle 1000-ingarna skulle gå i ca 3.50- 3.53 fart och 400 m löpvila i ca 4.07 fart, det blev mkt för snabbt förra året då det gick i 3.37/ 4.05 fart, får försöka mig på att hålla igen mer i år:-) Årets skiss säger annars att jag skall köra fartlek 10*5'/2' i samma farter som de intervaller jag kör idag, egentligen blr ju detta samma pass men då jag ju som jag sa redan igår är lite vidskeplig så vill jag ju köra samma upplägg som förra året (coach Walker protesterade inte på detta alternativ så det var nog OK;)).


För övrigt så ringde precis Madde påvägen hem från ett ärende, hon berättade då att Väsbyhem då ringt och meddelat att de kommer att riva ner vårt kakel, behandla väggen och sätta upp nytt kakel i vårt badrum. Det är som så att det som sitter är missfärgat pga tidigare hyresvärd har slarvat med underhållet/ städningen och detta skall de nu åtgärda lagom till att vi köper lägenheten vid månadsskiftet, inte helt fell att få ett helt nyrenoverat badrum helt gratis:-)


Nu måste jag sätta lite fart så jag hinner med allt som skall göra innan dagens träningapass.

Av Henrik Tiberg - 11 maj 2009 14:12

Nu drar det ihop sig på allvar till en av årets stora höjdpunkter vad gäller löpningen, nä det är inte Sthlm Marathon som jag har i tankarna ännu uten det är Göteborgsvarvet till helgen som gäller!


Förra året så gjorde jag vid just Göteborgsvarvet min än så länge bästa bästa löparinsats, sprang i mål på 1.15.14 (pers med 3 min & 30 sek) och detta innebar en 56:e plats!!! (ca 30 000 startande).

Detta är nu ett gott minne för mig men den träningen som jag bedrev sista vecka inför loppet har jag ju väl dokumenterad och lite vidskeplig som jag är så tänker jag som så att om jag kopierar förra årets upplägg så kanske det kan bli lika bra igen (eller ännu bättre?!). Sagt och gjort så blev det idag ett vanligt, ja nästan vanligt, distanspass på 13,8 km där jag rundar Väsby och tar den långa vägen via Infra City hem. Nu denna veckan så släpper jag lite på bromsen så att det blir lite mera fart på de enkla distanspassen oxå (om kroppen tycker det känns bra vill säga). Dagens pass avverkades på 55.41 (4.02 min/km, puls 148/157) och det kändes hur bra som helst hela vägen, många växlar kvar att ta av. Förra året så gick detta pass på 57.35 (4.10 min/km, puls 144/ 153). Gick som synes riktigt snabbt idag, och som sagt så kändes det även riktigt bra, hoppas på att detta är ett gott tecken?!?!

 Efter avslutat löppas så blev det även ett styrkepass på ca 30 min och så givetvis stretching.


Utöver dagens träning så har det egentligen inte hänt så mkt idag, lite sovmorgon följt av frukost, hundrastning och damsugning. Madde är duktig och målar/ lackar trappan samt tvättar, bra pli jag har på henne va;)


Ikväll så är det återigen dags för lite jobb, med betoning på lite. Jag jobbar denna veckan bara 2 nätter (mån & tis) för att sedan ha fripass i 2 dagar följt av en 5 dagars ledighet, 7 lediga dagar total alltså:-) På Torsdag styr vi ner till Göteborg, bor hemma hos brorsan under denna weekend.


Nu skall jag ta och fixa lite mackor till jobbet innan det är dags för en sväng med hundarna och så lite sova/ vila innan jobbet.


Jag höll ju på att glöma nämna att jag precis fått reda på att jag har blivitt placerad i SM klassen på Gbg varvet till helgen (http://www.gfif.se/NR/exeres/EF692C54-E420-4D3C-A001-CC86D2E12269.htm), inte illa att lilla jag skall skall springa SM igen. Mer om detta vid senare tillfälle dock.

Ovido - Quiz & Flashcards