Alla inlägg under maj 2009

Av Henrik Tiberg - 10 maj 2009 13:43

Redan hemma från Södertälje? Det var ju tänkt att ni skulle vara där hela dagen!


Klockan ringde idag för väckning REDAN KL. 04.50 Då var det bara att släpa sig ur sängen för att äta lite, rasta hundarna och packa bilen. Med siktet inställt på andra sidan av Södertälje (Nykvarnsavfarten) så lämnade vi Väsby runt kl. 06.00 och var på plats vid mötespunkten i god tid innan kl. 07.00 Madde och Nelly skulle ju idag ägna hela dagen åt att tävla i spår, uppletande och lydnad. Första momentet är alltid spåret och detta läggs alltid JÄTTEtidigt på morgonen för att minska risken med att någon skall gå och förstöra spåren som läggs ut.

Lottning utfördes på plats och det blev strtnummer 1 för Madde så det var bara att ge sig av ut mot spårstarten (i skogen). Madde och Nelly gav sig av ut i spåret och det såg bra ut när jag såg deras ryggar försvinna. Medans de var ute och spårade så passade jag på att rasta av grabbarna lite.

Plötsligt så ringde min mobil, det var Madde som sa att vi kan åka hem!?!? Det visade sig att ungefär mitt i spåret så hade de sprunget på en hel flock med viltsvin!!! Madde blev skitträdd och Nelly ville jaga lite mat, ingen bra kombination;) Detta ledde till att de tappade bort spåret och kom helt vilse i denna främande skog (Madde med sitt lokalsinne). Nu var det bara att vänta på att de skulle hitta ut till en stor väg med nått kännetecken som kunde tala om vart de var någonstans, det tog väl ca 15-20 min innan de lyckades hitta en väg och så var det bara att åka och hämta upp dem.


Eftersom man måste klara av spåret för att få fortsätta tävla så var det i och med detta sluttävlat för idag och vi kunde åka hemåt igen:( Bara att ta sikte mot nästa tävling och hoppas på att slipa möta en massa svin i skogen då, räcker väl med de 2 vilsesvinen;)


Då det ju var planerat för en heldag först med tävling i Södertälje och i eftermiddag/ kväll skyddsträning för Leffe (och mig) så blev det nu att tänka om och försöka hitta på något annat alternativ. Det blev en tripp till Tullinge och gamla flygfältet, där tog vi en ordentlig långpromenad med hundarna, ojoj vad de hade spring i bena och vad kul det är att se hur bra de alla trivs ihop:-) Efter denna rundan så passade jag även på att köra ett lydnadspass med Leffe, det hade dyckt upp ett 10 tal andra hundar vid vår bil så det var ju perfekt störning. Han gick riktigt bra, det tar sig för den lille!!!


Med trötta och välrastade hundar så blev det ett stopp på Hornbach, en ny byggvaramarknad i Fittja. Här kommer vi att tillbringa många timmar när det drar ihop sig för att renovera här hemma på allvar, stort, bra och billigt var det:-)


Snart så är det dax för att göra sig redo för Leffes skyddspass, börjar vid kl. 16.00 Detta innebär ju att jag missar hockeyn (Sverige - USA) men det får jag överleva denna dag, skall bli kul att se det lilla monstert jobba lite:-)


Nedan kan ni se ett par bilder från tidigare skyddstäning, tänk vad elak en 8 månaders valp kan vara:-) På bilderna är han dessutom bara 7 månader gammal, undrar hur detta kommer att bli då han blir stor!!!!

Av Henrik Tiberg - 9 maj 2009 19:02

ingen vila idag:-)


Efter lite velande fram och tillbaka så körde jag ett lättare distanspass på 7,5 km (33 min) följt av en något nedkortad variant av det styrkeprogram jag fått av klubbens naprapat och följt slaviskat de senaste månaderna (funkar gör det oxå!).

Nu kan jag vila med gott samvete imorgon:-)

Av Henrik Tiberg - 9 maj 2009 15:29

Idag blir det nog en dag med helvila (om jag inte får något konstigt ryck senare), det känner jag att jag är värd efter de senaste 2 dagarnas träning. Dock så känner jag mig anningen sugen på att få träna på lite, efter att ha stått som banfunktionär vid Kungsholmen runt hela dagen. Stod i en korssning vid Lindhagensgatan/ Nordenflychtsvägen och stoppade bilarna då alla dessa hurtiga löpare kom springandes, kul att se denna löparfest och även delta i att få den att flyta på.


Dagen började pga ovan nämnad VÄLDIGT TIDIGT, klockan ringde redan kl. 06.30 Satte i mig en frukost innan det var dags för lite hundrastning och sedan bege sig in till stan, var på plats i så god tid så att jag han hämta hundmat och tvätta av bilen på "huset" (jobbet). Inte illa att hinna med detta redan innan samlingen i Rålis kl. 08.45, sedan så har det varit funkisgörande hela dagen lång och jag kom nyss hem igen.


Resten av denna dagen kommer det att bli luuugnt, skall fixa lite sallad inför imorgon då det är ännu en tidigt dag som väntar, kl. 05.00 kommer klockfan att ringa då:( Madde och Nelly skall tävla och det är samling i Södertälje kl. 07.00 Kommer nog bli en vilodag från träningen även imorgon, sen får det vara fördigvilat:-)


Nu skall det softas lite!!! 

Av Henrik Tiberg - 8 maj 2009 14:02

Dagens tuffa långpass är nu avverkat och det är dags att summera hur det hela gick!


Med tanke på upplägget med långa intervaller igår och detta tuffa långpass idag så fanns det ju vissa tvivel på om detta skulle gå att genomföra som planerat, kunde det till och med vara så att det skulle vara direkt dumt?! Ja det fanns en hel del funderingar i mina tankar innan jag gav mig ut, men med alternativet att växla ner och bara lunka runt som ett enkelt långpass om det inte kändes bra så var det bara att ge sig av ut.


Körde först som planerat 45 min jogg (9,6 km / 4.41 min/km), det kändes riktigt segt första 5-6 min innan jag blivitt lite varm i kroppen men sedan så blev det allt bättre.

Efter dessa lätta 45 min så var det dax för en tempohöjning till marathonfart i 90-100 min, det var nu kroppen skulle sättas på prov!!! Tryckte på och hittade genast rätt fart, men oj vad jobbigt det kändes. De första 10 min fick jag slita på ganska så mkt för att hålla farten, detta trotts att just dessa första 10 min är de mest lättlöpta på rundan mellan Väsby & Häggvik (svagt utför stora delar i ca 2,5 km). Sedan helt plötsligt så rullade det bara på och kändes toppen:-) Det som dock oroade lite var att jag hade en j..la motvind i stort sett hela vägen fram till vändningen vid Häggvik (Bögsgård), absolut värst var den sista 3 km mot vändpunkten, försökte peppa mig själv med att denna motvind blir medvind på hemresan (gick sådär).

Totalt sett så blev det 1.30.23 i 42 kp (marathonfart/ kapacitet), en sträcka på 22,6 km = 4.00 min/km! Helt enligt (önske)planen:-)


Allt som allt blev det idag ett pass på 32,2 km som avverkades på 2.15.23 Känslan var genom hela passet mkt bättre än vad jag trodde att den skulle var, precis som vanligt. Inga som helst problem med kroppen, det enda som jag reagerade på var att det var bena och inte pumpen (pulsen) som sade ifrån för högre fart idag, men det är ju inte så konstigt och sen så spelar det ju heller ingen roll då detta ändå är den fart jag hoppas på att jag skall kunna hålla genom hela Sthlm Marathon om 3 veckor. Skönt att sista långpasset nu är avverkat!!!


Kan bara säga att jag är grymt nöjd med att ha lyckats ploga mig genom dagens pass helt solo och medgårdagen i benen, detta STÄRKER SJÄLVFÖRTROENDET!!! Nu vet jag att panbenet finns kvar!


Resten av denna dagens skall jag ta det lugnt och bara roa mig med att fylla på de tömda depåerna, lite hundpromenader lär det väl bil oxå innan hockeyn väntar:-)

Av Henrik Tiberg - 8 maj 2009 08:34

Som jag tidigare nämnt så är det idag dax för ett tuffare långpass, hade gärna lagt detta på helgen som vanligt men då jag skall vara Funkis på klubbens arrangemang Kungsholmen runt hela Lördagen och sedan skall till Södertälje, där Madde och Nelly skall köra spårtävling (uppgång redan kl. 05.00!!!!!), på Söndag så finns det tyvärr inte några riktigt bra allternativ (stryka pass gillar jag ju inte).


Det pass som idag skall försöka genomföras är ett långpass model 45 min lugn löpning i 4.45 min/km fart (ca 8,7 km) följt av 90-100 min i marathonfart (ca 22,5- 25 km), totalt ca 32-33 km alltså.!!! Skall bli riktigt spännande att se hur redo kroppen och framförallt bena är på detta pass då det ju var ett tufft pass även igår, räcker 1 dygns återhämtning?!?! Vi får väl se hur det går, nödlösningen är att köra det som ett långpass om det inte går att få upp farten på benen (hoppas verkligen slippa denna lösningen).


Annars så var det tänkt att köra skyddsträning med Leffe ikväll, det blir ingenting med detta för min del (Madde får köra själv). MÅSTE JU SE SVERIGE - KANADA på Tv:n ikväll, semi i VM missar jag inte:-) Utöver detta så är det en lugn dag som väntar, måste ju vila en del efter dessa 2 tunga träningsdagar och inför helgens äventyr.


Nu skall hundarna få lite föda innan det är dax för en runda i spåret med dem, sen skall det springas:-)

Av Henrik Tiberg - 7 maj 2009 13:06

Sitter nu och fyller på depåerna med lite grillad kyckling och pasta efter att ha avverkat dagens intervallpass.


Det blev helt enligt planen denna dag, 3*6 km med 1 km löpvila mellan varje. Paset började med ca 2 km uppvärmningsjogg som sedan direkt övergick i dessa marafartsintervaller, varvtiderna blev:


23.45 (3.58 min/km) / 4.29

23.48 (3.58 min/km) / 4.27

23.54 (3.59 min/km) / ----


Det gick relativt lätt ända fram till på sista 6:an då vaderna blev väldigt trötta/ tröga, hoppas att de hinner återfå hyfsad status till morgondagens tuffa långpass?! Totalt landade dagens pass på 23,8 km (1.37.45).


Nu skall det fyllas på med energi resten av denna dagen så att man är i högform imorgon igen?!?!


Nedan ser ni en liten bild över dagens pass (hoppas jag;))

Av Henrik Tiberg - 7 maj 2009 08:48

Nyäten och med kaffe i kroppen sitter jag nu här och plågar hundarna genom att låta dem få vänta på sin frukost:-)

Har sovit lite halvrisigt inatt, men ändå inte så katastrofalt dåligt. Kan det vara kommande 2 dagarnas träning som gjorde mig nervös?! Idag så väntar ett intervallpass på 3*6 km med 1 km löpvila, intervallerna är tänkta att gå i marathonfart/ kapacitet (ca 4.00 min/km) - löpvilan är lite tuffare än normalt och skall gå i ca 4.25-4.30 fart!!! Kan bli jobbigt, totalt ca 20-22 km (tror jag).


Imorgon så kommer jag att köra helgens långpass, det finns inte tid för detta till helgen. Detta långpass skall börja med 45 min jogg (4.45 min/km fart) följt av 90-100 min i marafart = ca 32-34 km.

 Totalt på dessa 2 dagar väntar alltså ca en mara i marafart (!!!), ca 18+ 24 km. Kan bli jobbigt:-)


Återkommer senare för att lämna rapport från dagens pass.


För övrigt så är det ingenting direkt bestämt för denna dagen, det kommer 100% säkert att bli hockeytittande ikväll (Sverige- Tjekien). Hundtränande är även det en stående punkt på dagordningen numera (sedan Leffes intågande i familjen), men som sagt utöver detta så får vi se.

Av Henrik Tiberg - 6 maj 2009 22:14

Har tänkt mig att det är dags att återuppta bloggandet nu efter att varit nere i en svacka på den fronten den senaste tiden. Nu när jag bestämt mig för detta så har jag även bestämt mig för att lämna den gamla bloggen (Blogtown) och istället sattsa på att blogga här, omväxling förnöjer brukar det ju heta:-)


Dagens inlägg på gamla sidan: http://www.blogtown.se/blog.php?id=tiberg , blev alltså det sista på den sidan och allt bloggande kommer numera att ske här:-)



Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards