Alla inlägg under maj 2009

Av Henrik Tiberg - 24 maj 2009 15:19

Den utlovade träningsrapporten från gårdagens pass, den kom aldrig igår. När jag skulle tömma Gps klockan efter maten (innan jobbet) så stulade detta en del och tiden bara sprang iväg vilket ledde till att det inte blev nån rapport så här kommer den nu:


Det blev en uppvärmning på 5 min som seden direkt övergick till 40 min löpning i marathonfart (ansträngning). Jag valde att liksom inför förra årets mara springa ner via Infra City och vidare utefter Norrvikensjön, underbart vackara grusvägar utefter sjön, för att efter 19.45 min löpning bara vända tvärt och körra samma vända hem igen. Vändningen kom nästan vid Norrvikens pendel. Det hamnade på 10,3 km (3.54 min/km) under dessa 40 min i marafart och det kändes riktigt bra!!! Sprang hela tiden och bromsade mig själv lite lätt för att inte springa på för fort, det var väl bara en liten snutt efter ca 6 km då det blåste rejält med motvind och samtidigt gick svagt uppför som jag fick jobba på lite hårdare än önskat men annars så var det en riktigt skön känsla genom hela passet igår:-) Passet avslutades med en nedjogg på 5 min och hamnade till slut på 12,6 km (50 min).

Om jag skall hitta nåtonting som oroar lite, vilket jag alltid gör inför de störra loppen, så är det väll att mina fotleder var riktigt stela de första ca 15 min. Det är precis funt utsidoknölarna som jag känner mig stel, men det är egentligen ingenting som oroar då jag ju haft detta till och från i 1 år nu och detta försvinner så snabbt kroppen blir varm eller om jag smörjer på linement.


Natten som gick på jobbet då, ja den var ganska så lugn. 2 st störningar samt liet andra samtal från boende om skumma individer i områden som var värda att kolla upp men inte lede till någonting.

Passade även på att köra lite lydnadspass med Bonzo & Svinto, Bonzo fick 2 pass varav ett blev under komendering av en kollega. Det är ju dags för Bonzo att avlägga sitt Rps prov inför Polisen igen. Inte illa för en 10-åring (motsvarar 94 år!! enligt hundbok Madde hittade hos vetrinären) att fortfartande jobba:-) Har lovat honom att detta blir hans sista uppkörning (om han klarar den vill säga).


 Nu väntar snart den sista natten på denna jobbvändan, skall bli grymt skönt att få vara ledig igen:-)


Madde och Leffe är nu påväg till Leffes skyddsträning vilket gör att jag kommer ha lite lugn och ro här hemma innan jobbet;-) Hade varit j..ligt kul att hänga med och köra med Leffe, han körde i Fredags också och då tog de steget upp mot lite mera avancerade bitar genom att köra in liggande bevakningar (inte illa för en 9 månaders valp/ ungdom).


Nä nu är det bäst att jag sätter lite fart för jag vill ju hinna med lite småpysel här hemma innan jobbet.

Av Henrik Tiberg - 23 maj 2009 14:57

Nu börjar det närma sig Stockholm Marathon på allvar, om jag tänker på vad jag gör om exakt 1 vecka så är jag ute och springer på Sthlms gator:-) Närmar mig förhoppningsvis 15 km passering (kl. 14.58 nu)!!! Skall bli riktigt kul, spänande och nervöst att se hur det går och känns om en vecka!!


Natten som gick på jobbet var fick jag en hel del extra att göra då en kollega till mig hade den stora oturen att drabbas av en massa skittlarm, till en följd av detta så halkade hon efter ordentligt med sina ronder. Jag plockade då en hel del av de ronderna som ligger i närheten av de jag har och så var det bara att köra, kul med lite nya marker ibland. Denna natten gick riktigt fort då man ju hade lite mera än vanligt att göra.


Idag så är det träningsdags igen, 40' i marafart (ca 3.55-4.00 min/km). Då jag har sovit ganska så illa denna dag (pissnödig flera ggr under sovandet) så kan det nog bli en anning segt, vi får väll se?!?! Rapport från passet kommer när det är gjort (hoppas jag).


Nu så är det väl dags att fixa lite igen med mackor och sådant.



Av Henrik Tiberg - 22 maj 2009 18:31

Nedtrappningen för att hitta toppformen till nästa lördags Sthlm Marathon fortsätter, om jag lyckas kommer vi ju snart att få se:-)


Igår kväll när jag kom till jobbet så upptäckte jag att jag blev tvungen att jobba 12 timmar istället för vanliga 11 timmar, röda dagar innebär tyvär allt som oftast att jag måste åka på en upplåsning det sista jag gör på morgonen - så även denna morgon:( Det suger men inte mkt att göra åt detta, det är ju inte så ofta som tur är. Kom väl i säng först framår kl. 08.30 imorses så det blev att sova lite längre denna dag (till kl. 15.30), tur att det var planerad vilodag idag då!


Idag så blev det istället för träning en resa ner till Ica för att fylla upp matförådet lite, mat är gott!!! Annars så har det väl inte hänt nåt speciellt.


Imorgon så är det återigen träning att se fram emot, uppv. 5 min följt av 40 min i marafart och så en liten nätt nedjogg på 5 min.


Nu skall jag dra till jobbet.

Av Henrik Tiberg - 21 maj 2009 18:42

Dagens träning är nu avklarad och det gick ju precis enligt planen, kanske lite fort (bara nån sek per km dock).


Jag körde helt enligt planen först 8 min uppvärmning för att sedan direkt växla upp till min tilltänkta marafart (ca 4.00 min/km), denna farten höll jag sedan i 60 min. På dessa 60 min så kom jag 15,3 km (3.55 min/km) och det bästa av allt var att det i det stora hela kändes riktigt, riktigt bra, lite slitsamt till och från på hemvägen (efter vändningen i Häggvik). Som helhet så var detta lite bättre känsla än väntat då jag ju precis har vänt dygnet från dagliv till nattliv.

Nedjogg på 7 min avslutade detta pass som till slut landade på 18,6 km, 1.14.49


Nu är det väl bara att byta om och dra till jobbet då:( Imorgon så är det vilodag som gäller, nu är det bara träning varanan dag fram till maran som är tillåtet!!!

Av Henrik Tiberg - 21 maj 2009 14:50

Ja, då har man gjort sin första natt på denna jobbvändan.


Möttes av en riktigt glad övveraskning då jag kom till jobbet igår, min jobbil som blev totalt sönderslagen för ett par veckor sedan var nu tillbaka:) Nu får man åka kungligt igen  denna näst intill spliter nya Skoda Octavia.

Utöver den glada övverraskningen så var det väl inte nått speciellt som hände på jobbet inatt, ganska så lugnt. Rapporterade förvisso in en vattenläcka i källaren på ett av de husen jag bevakar, detta fixades snabbt av jouren så det han inte bli mer än lite blött på golvet.


Idag så blev det lite sämre med sömnen, brukar alltid vara så då jag varit ledig lite längre, vaknade kl. 14.00 istället för som planerat kl. 14.30 men det skall nog gå bra ändå.


Snart så skall jag sätt fart med mackfixande, hundrastning och allt annat sådant som jag brukar ha att göra innan jobbet. På träningsfronten så står det 60 min i marafart (ca 15 km), med 8 min uppvärmning & 7 min nedjogg, ganska så jobbigt pass tippar jag på.


Av Henrik Tiberg - 20 maj 2009 15:41

Idag så är det dags att kliva på och jobba lite igen, 5 nätter är det som väntar:( När dessa 5 nätter är slut så är det dock ledigt hela vägen fram till maran:)


På träningsfronten var det idag ett löjligt kort pass som utfördes, 5,5 km på 25' (Lätt jogg). Ja, det var allt som jag fick springa idag. Det kändes ungefär som att sluta när jag började bli uppvärmd, men det tar jag igen imorgon då det väntar 60' i marafart (kort uppv + nedjogg). 


Utöver träningen så har det idag varit lite hundpromenader, lite målande, lite instalation av fjärrbrytare till lamporna m m. Allmänt fixande i hemmet helt enkelt.


Nu skall jag snart kasta mig i sängen för att vila/ sova nån timma innan jobbet, kan behövas för att orka sig igenom natten.

Av Henrik Tiberg - 19 maj 2009 21:19

Idag så var det äntligen dags att få ge sig ut på en träningsrunda igen:-) Efter 2 dagars vila så stod det i min skiss att jag skulle få köra ett distanspass på max 60', det blev 49' och på denna tiden så kom jag 11,5 km. Kändes riktigt skönt att springa idag, benen var lätta och luften ute (efter regn luft) gjorde det till en enda stor njutning.

Efter avslutat träningspass och en lättare lunch så hoppade jag och Leffe in i bilen för att åka in till City, det var dags att införskaffa sig det (troligen) nya marathonskorna. Har nästan bestämt mig för att överge Ds Racern till förmån för lite mera dämpade NB 904 (http://www.loplabbet.se/system/search/product.asp?id=1502). Kommer att testspringa den på Torsdag då det väntar 60' i marafart, efter detta så bestämmer jag mig till 100% men just nu så lutar det skarpt åt dessa NB 904 för att vara lite snällare mot vaderna så att det kanske håller hela distansen detta år?!?!

När skorna var inköpta så tog jag och Leffe en tutistpromenad ner förbi Rosenbad, Slottet, längs Drottninggatan upp till Plattan för att stå där och hänga ett tag innan vi gick tillbaka till bilen genom att passera invändigt på Centarlstationen. Allt detta turistande var för att Leffe skulle få lite miljöträning, det gick klockrent:-)

På vägen hem stanade jag till och köpte lite sprayfärg till elementet i hallen samt lite annat smått och gott.


Sena eftermiddagen och kvällen har återigen ägnats åt att måla här hemma. Nu har vi kommit så pass långt så att jag kunde kasta ut all denna j..la täckpappen, ser lite mera hemtrevligt ut nu. Det är väl den stora nackdelen med att renovera, det ser för jävligt ut när man håller på men det är det värt.


Imorgon så väntar jobbet igen, 5 härliga nätters arbete innan jag kommer att få vara ledig igen. På träningsfronten så är det en jättelätt och jättekort jogg på max 25' som väntar.

Av Henrik Tiberg - 18 maj 2009 22:09

Kommer knappt ihåg när jag hade 2 st vilodagar i rad senast, nu är det dock ett faktum. Lugna bara, det är helt enligt planen/ skissen:-)


Idag så blev det istället jobbets hundträning med Leffe & Bonzo, gick riktigt bra för Leffe medans Bonzo visade att även en gammal 10- åring kan vara på gränsen till olydig genom att inte riktigt göra som husse ville när det kom till skyddsträningen (hoppas att det berodde på trötthet efter helgen).

Efter hundträningen så var det lite mathandling och lunch som gällde innan vi gav oss av ner till färgaffären för att inhandla den färg som vi skall ha i vår nyrenoverade hall:-)

Eftermiddagen och hela kvällen har ägnats åt att MÅLA, MÅLA och så lite MÅLA. Madde har målat vägen i trappan samt spacklat medans jag rivt bort alla lister, målat dörrfoder och tak. Mkt jobb är det men j..lar vad snyggt det blir, tyvärr så kommer man på mera jobb hela tiden. Jag har precis avsluta målningen av dörrfodret till uteplatsdörren, det blen skittbra men nu måste vi ju måla även dörren för den ser ju helt plötsligt jättedassig ut!!! Som sagt, en hel del jobb men det är det värt när man ser hur snyggt det blir. Skall lägga upp ett par före och efter bilder då det är klart så kommer ni att fatta.


Imorgon så är det återigen träningsdags, skall bli riktigt skönt att få ge sig ut på ett lättare distanspass (max 60' säger skissen), jag behöver verkligen detta då jag under vilodagar kan få en lätt känning av huvudvärk. Utöver träningen så skall det MÅLAS och så skall jag in till stan för att köpa mig ett par nya skor att springa i (troligen maraskorna).

Ovido - Quiz & Flashcards