Alla inlägg under juli 2009

Av Henrik Tiberg - 5 juli 2009 20:42

Nu är man då hemma igen efter en lång bilresa från Hjo till Väsby, bilresan gick riktigt bra och smärtfritt (tennis på radion hela vägen hem).


Ja, igår så var det ju tävling som gälde. Sommarruset är ett motionslopp som arrangerades av lokala företag och Hjobyggdens orienteringsklubb, detta var 2:a året som detta lopp gick av stapeln.

Jag hade på förhand ingen anning om vart och hur banan gick, ingen anning om vad det var för löpare som deltog, ja det var egentligen inte alls mkt som jag visste någonting om mer än att det var start kl. 15.00 (har letat efter resultatlistor från förra året utan att hitta någonting alls).


Värmde upp i en kvalmig och varm åskskur som ca 20 min innan start övergick till uppsprickande molntäcke med stekande sol, fortfarande åksa och kvalmighet i luften:(

När löpskolningen var avklarad så drog jag mig till startlinjen och insåg då genast att mina drömar om att komma hem och vinna ett lopp sket sig redan innan start, på startlinjen stod Rikard Westergren från Falköpingsklubben IK Wilske (han gör 10 km på under 33 min). I övrigt så fanns där nån triatlet från Tidaholm (tror jag) ett par IFK Skövde löpare och så en drös helt okända. Totalt var det väl ca 25 st som sprang långa banan (12 km).

Startskottet gick och jag försökte verkligen att hålla mig kall och inte rusa på som jag brukar kunna göra, första km avverkades på 3.25 (3.15 i Trosa) så det var väl OK med igenhållande där:-) Med denna inledningen så placerade jag mig som 3:a, Rikard som klar 1:a och en för mig okänd som 2:a.

Jobbade på bra längs gatorna i Hjo, nyfiken på vart banan skulle gå?! Det visade sig att 2:a km gick i stort sett svagt uppför hela vägen tills dess att den avslutades med Hjos värsta backe, ca 100 m och hyfsat brant! Den 2:a km avverkades på 3.43

Efeter denna tunga 2:a km så var det sedan bara platt eller svagt utför, nån svag uppförsknix (inget att kalla uppför).

När jag passerade 3 km (3.20) så hade jag häng på 2:an i loppet och strax innan 4 km passeringen så gick jag om honom, tryckte på lite extra vid passeringen så att han skulle få slita lite för att ta min rygg vilket han inte riktigt lyckades med utan jag fick en lucka direkt. Efter detta så kände jag dock att benen mattades nått helt otroligt av den kvalmiga åskvärmen (ca 28-30 garder) i kombination med solsken:( Jag fick nu helt solo slita för att inte tappa allt vad fart hette, passerade varvningen halvvägs på 21.08 (snitt 3.31 min/km). Ledande Rikard var nu helt borta och 3:e platsen var det ganska långt bak till, detta i kombination med att det kändes som att benen dog helt gjorde att det blev ett rejält tempofall (som tur var även bakifrån).

Efter att ha slitit mig fram som ett djur, med tokstumma ben så kom jag i mål på 43.27 (3.37 min/km ) och en 2:a placering (2:a varvet på 22.19, snitt 3.43 min/km).

Jättekul att ta en pallplats, synd bara att det inte var någon prisutdelning mer än till 1:an (övriga priser lottades ut). Som helhet så får jag ändå vara nöjd med att ha fått en ordentligt genomkörare, hade hoppats på en bättre tid men detta satte värmen och åskan stopp för denna dagen. Kan tillägga att jag hade svag huvudvärk och var tvungen att dricka 2 ggr på detta korta lopp, åskan kom även den igång direkt efter målgång i stort sett (ett par små knallar).


Mina mellantider:


3.24,9
3.43,3
3.20,5
3.34,7
---- (missade)
---- (missade)
10.44,8 (3 st km, gs: 3.35)
3.59,4
3.32,5
3.48,9
3.40,6
3.37,6

I mål på 43.27 (egen klocka) och en 2:a plats.

Nån resultatlista har jag inte kunnat hitta ännu, skall leta vidare.


Kan samanfatta det hela med att det var ett kul stadslopp i miniatyrformat på gamla hemmaplanen:-)

Av Henrik Tiberg - 4 juli 2009 11:28

Ja, idag så är det dags att dra på sig tävlingsdressen och riva av ett lopp igen:-)

Det som gäller idag är Sommarruset i Hjo (http://www.levandehjo.se/flyerweb.pdf), jag kommer att springa 12 km. Så seg som jag känt mig i bena denna veckan så har jag inte några jättestora förväntningar med dagens lopp, som tur är så är det dock ingen gassande sol idag utan bara kvalmigt varmt (åska på G?!?!).

Har inte kunnat hitta någon karta på hur banan går, men Hjo är ju ganska så platt så det borde inte vara allt för många tuffa backar. Har ingen som helst koll på vad det kommer att vara för medtävlande i dagens lopp, var bara 13 st anmällda till långa klassen (12 km) då jag anmällde mig i Torsdags, så jag vet inte alls vad det är för klass på motståndet!?!?

Jag har tankar på att försöka öppna i ca 3.30 - 3.35 min/km tempo, hoppas på att detta kan vara en bra fart idag. Körde ju i förgår ett pass, i djävulsk värme, där jag testade denna farten och det var jobbigt men ändå OK. Får väl se hur det känns?!

Nu är det dags att fylla på med lite lunch innan det är dags att ladda lite, starten går kl. 15.00

Av Henrik Tiberg - 3 juli 2009 08:08

Återigen sitter man nu här och svettas efter en natt med sämre sömn, svettningarna beror i och för sig inte på sömnen utan snarare pga att det är JÄTTEVARMT ute idag med:-)


Igår så körde jag ett lättare distanspass med 3 st snabbare km insprängda, 3.35, 3.35, 3.33 min/km, pj 1 km. Tanken var att känna på den fart som jag tänkte/ hoppas på att hålla vid Lördagens 12 km tävling här i Hjo (Sommarruset), det var jävligt segt då jag dels hade en lång bilresa i kroppen, dels sovit kass och så att det var äckligt varmt (igen!!!). Lyckades att hålla farten bra men det upplevdes lite mer ansträngande än önskat, hoppas på lite svalare på Lördag samt att jag kanske kan få sova lite bättre kommande natt. Totalt så blev det 12 km på 51.29


Utöver löpningen så blev det inte som det var tänkt igår, tanken var ju ett besök i Jönköping. Vi skulle kolla in min nya systerdotter, då gick syrran och fick feber och mådde allmänt risigt. Hoppas att hon mår bättre idag för vi sade att vi skulle göra ett nytt försök idag, vill ju gärna hälsa på dem:-)

Istället för Jönköping så blev det strandpromenaden vid Vättern här i Hjo, BADADE hela eftermiddagen!!! Underbart skönt var det, blev även ett svalkande kvällsdopp. 20 garder stod det på skyllten att det skulle vara i vattnet, jag tror det var varmare för det gick verkligen att njuta:-) Jag kan lova att även hundarna njöt till fulla drag av att svalka sig, även om Leffe är lite av en badkruka (fick simma med honom i koppel;)).


Nu är det frukostdags:-)

Av Henrik Tiberg - 2 juli 2009 07:19

Nu sitter man här hemma igen:-) Då menar jag inte i det nya hemet utan på gamal hederlig mark, barndomshemet i Hjo är det som nu gäller ett par dagar:-)

Åkte ner igår efter att ha sovit knappt 4,5 timmar, lång men ändå ganska så lätt bilresa blev det (32 mil). Vi var frame runt 20.00, alltid mkt skönare att vakna upp på plats.

I natt så har det inte blivitt så speciellt mkt sömn, trotts att vi fick sova i den svala källaren, Leffe hade lite små problem att hitta en bra plats att lägga sig på nu när inte hans bur var med (får nog komma på nån lösning till kommande natten).

Idag så väntar en lättare löprunda innan lunch (+ hundratsning och allt såntdär). Efter lunch så drar vi ner till Jönköping för att hälsa på min lilla syster med sambo, man är ju j..ligt nyfiken på att träffa sin lilla systersdotter:-)

Till kvällen så är det nog inte omöjligt att det blir ett dopp i vättern, skall tydligen vara 20 grader i vattnet så det är ju badvänligt:-)


Nu skall jag ta och sätta lite fart!

Ovido - Quiz & Flashcards