Alla inlägg under januari 2010

Av Henrik Tiberg - 16 januari 2010 14:59

Idag var det dags för en längre löprunda igen, 100 minuter med fartlek inbakat!

Med tanke på att jag har tänkt mig att tillbringa eftermiddagen/ förkvällen farmför TV:n tittandes på Färjestad- Frölunda så tänkte jag mig att det kunde vara ide att ta med Leffe på 1:a halvan av dagens pass, när Madde kom ut för att hämta upp Leffe halvvägs så var han fortfarande så pass pigg så det var bara att låta honom få följa med på 2:a varvet också  !!!


Det var som sagt ett längre distanspass med fartlek i form av 3*(5*3'/2'), totalt 45 snabba minuter på detta pass. Allt som allt hamnade passet på 1 tim 41 min 38 sek (4.25 min/km), 23 km, fartinslagen hamnade på ca 3.50- 4.00 min/km fart. Det var inte speciellt kul att försöka springa fort idag måste jag erkänna, skall jag vara ärlig så var det rent ut sagt j..ligt tråkigt. Detta berodde på att det var så mkt snömodd ute att det inte gick att springa utan att hela tiden få tjuvsläpp, som att åka på grymt bakhala skidor  !!! Hur som helst så blev det väl ett helt OK pass ändå, en dag på jobbet helt enkelt  .


Nu skall jag se till att rasta av hundarna lite (de som inte sprang) innan det är dags att inta TV:n!!! HEJA FÄRJESTAD!!!!

Av Henrik Tiberg - 15 januari 2010 08:03

Igår kväll så var det dags att köra lite tuffare intervaller (model jättesnabba) i Sätrahallen tillsamans med mina klubbkamrater.

Under gårdagen så hade jag minst sagt fullt upp och det gick i ett konstant vilket gjorde att mitt lätta förmiddagspass fick utgå, var nog lite av en tidsoptimist när jag planerade in det. Hur som helst så kände jag att jag blev ganska så trött och seg när jag väl satte mig ner i bilen för att vid ca kl. 17.00 bege mig mot Sätra, inte precis den där känslan man vill få inför ett tufft och snabbt intervallpass! I dessa lägen är det ovärderligt att ha ett helt gäng med klubbkamrater att sparras emot (eller med).


Det blev en intervallstege enligt följande:


2*300- 400- 500- 400- 300, Pj 200 m. SP 3.20 + 200 m

Utfall:

53,6 (2.59 min/km)
73,5 (3.04 min/km)
93,8 (3.08 min/km)
75,1 (3.08 min/km)
55,0 (3.03 min/km)

GS: 3.04,4 min/km, pj 63,2

SP 3.20 + 65 (200 m)


55,5 (3.04 min/km)
72,1 (3.00 min/km)
94,1 (3.08 min/km)
75,4 (3.08 min/km)
54,4 (3.01 min/km)

GS: 3.04,4 min/km , pj 64,7


Ett riktigt, riktigt jobbigt pass med mängder av mjölksyra i benen, speciellt på den långa 500-ingen mitt i varje serie. Kanske gick vi utt lite för hårt på just dessa 500-ingarnas första 200 m (ca 36'') och det får man ju äta upp senare, syns ju på tiderna på just dessa 500-ingar och även 400-ingarna som följde. Hur som helst så var detta ett riktigt j..la jobbigt men samtidigt kul pass, det är ju underbart att få plåga sig själv lite  .


Idag så kommer det att bli ett lättare distanspass, detta tror jag även att mina ben kommer hålla med om, följt av ett cirkelträningspass (styrka).

Utöver dagens träning så skall vi väl även denna dag ut och fara lite, aldrig en ledig dag!? Jodå, det kommer till helgen då det inte är mer än 1 längre och ett halvlångt distans/ fartlekspass inbokat. Kanske kan man komma ut på skidor eller skridskor en vända också, hoppas på detta  .

Av Henrik Tiberg - 14 januari 2010 09:29

Igår så var det möte på jobbet angående hur det ser ut nu sedan dess att 1 bil lades ner och vi fick mer att göra, jag hade väl hoppats på att detta möte skulle ge någonting men kan nu enkelt konstatera att - DET GAV INTE MIG ETT SKITT!  


Jag vill inte skriva för mycket om detta men är det bara jag som är dum i huvudet och inte fattar eller vad är det som är fel, skall inte alla kunder behandlas lika!? Om en bil har mera uppdragstid gentemot kunder än vad den har arbetstid så måste väl ändå någonting göras åt detta direkt då det upptäcks!?

Jag har påtalat detta probelm nu under 1 dygns tid utan att egentligen få en annan reaktion än att det är väl inget att gnälla om (från vissa kollegor) och att det fixar vi på skit (kanske) eller bara en massa luddiga undvikande svar, hur och vad jag skall göra!?!? Jag får helt enkelt skita i hur det ser ut och bara köra på och blunda för det, jag tänker inte längre bry mig om hur det ser ut utan jag gör mitt bästa och sen får nån annan ta smällen om hur j..la illa det ser ut!!! Nu har jag sagt mitt angående hur illa det ser ut, jag har till och med lämnat in det svart på vitt (på papper) och ändå händer INGENTING så där tar mitt ansvar helt enkelt slut!!!!


Sådär, nu fick jag avreaggera mig lite  .


Annars då, jo det blev som planerat en lättare löprunda till mötet igår. 14,1 km från dörr till dörr, en riktigt skön runda som jag kanske upprepar till helgen fast då T&R.

Kvällen spenderades på sängen framför TV:n, kollade in Sommar med Göran. Jag hade trott att den skulle vara bättre, den var ganska så medioker enligt mig.


Idag så skall jag se till att jogga en sväng med Leffe under förmiddagen för att sedan åka ut på en liten fixrunda (hundmatsinköp m m) innan det är dags för att besiktiga bilen. Ikväll så drar jag till Sättrahallen för att springa lite snabba intervaller med klubben, ja det är min dag i korthet.

Av Henrik Tiberg - 13 januari 2010 12:58

Här kommer en snabbis om gårdagens pass, hur det blev eller rättare sagt inte blev!

Jag hade ju planerna på att köra en tuff backvariant på bandet (kanske för tuff!?), började med att som skissen sade värma upp 30 min. Efter 21 min i god fart så knackade det till och språngbrädan på bandet sprack på längden!!!?? Detta är 2:a gången som detta inträffar, har fått den utbytt 1 gång tidigare för ca 1 år sedan. J..la skitt grejer!?!? Då skall vi inte glömma att jag innan detta sprang sönder ett annan band 2 gånger, fick detta mkt bättre band som kompensation av leverantören för att det tyckte att det inträffade var pinsamt. Undra vad de säger denna gången!?!?

Det var bara att snabbt fatta ett beslut, skulle jag skitta i träningen denna dagen eller skulle jag dra på mig varma kläder och sticka ut?! Innan jag hade hunnit fatta ett beslut så var jag iklädd varmare kläder och påväg ut, kokande av ilska över det trasiga bandet. Detta kan i sig ses som ett mkt bra träningspass, att inte ge upp och lägga ner efter detta missöde är ordentlig träning för psyket, jag var ju ändå 110% inställd på +20 grader och korta thigts - Nu blev det istället -10 grader och påpällsat!!!  


Såhär gick det:


16.20
Redigera
Löpning
Totalt 21,50 km - 87 min
(Snabb distans 14,00 km - 54 min)
Ansträngningsgrad: 17. Mycket ansträngande
Väder: Växlande molnighet -5 till -10
Snittpuls: 151
Maxpuls: 159
Tillstånd: Normalt
Ställe: Hemma på Löpbandet + 3* Smedby runt
Sällskap: Ipod
Utrustning: Asics DS Racer (Mars09)
Stretching
Kommentar: Planen var att ersätta dagens backvarv med en stigande backvariant på bandet, efter ca 21' uppvärmning på bandet så gick skiten sönder!!!!:(

Bara att snabbt dra på sig kläder för att dra ut och tänka om!

Blev 14 km SD, 2,5 varv Smedby runt.

Varvtider:

5,5 km - 21.03 (3.50 min/km)
5,5 km - 21.31 (3.55 min/km)
3 km - 11.34 (3.51 min/km)

14 km - 54.09 (3.52 min/km)

Progressiv SD var den egentliga tanken men detta sket sig då första varvet gick allt för fort (sprang av ilska för det trasiga bandet!!!).
Till och från riktigt isigt och bakhalt underlag (kass), bitvis även ok underlag men överlag undermåligt för att kunna springa fortare.
Kände mig trots allt stark och bra i kroppen:)

Uppv. (på bandet) - Nedjogg (ute)


Nu måste jag sätta lite fart, skall kl. 16.00 vara på möte vid jobbet (Akalla) och dit har jag tänkt mig att jag skall springa. Jag måste ju göra plats för smörgåstårtan  .

Av Henrik Tiberg - 12 januari 2010 14:59

Har blivitt lite dåligt med skrivande här nu under denna jobbvändan, mkt mer att göra på nätterna och träningspass på närmare 1,5 timma varje dag innan jobbet gör att jag inte riktigt hittar tid för att skriva (hoppas på att detta är övergående!?).


Nätterna på jobbet har sett ut ungefär som det jag skrev om i senaste inlägget (se nedan), j..ligt körigt helt enkelt!!!

Träningsmässigt så har det hunnit bli ett långpass i bra fart (Söndag), distans + styrka (igår). Idag så skulle det vara backvarv enligt skissen, mina backvarv här hemma är dock TOTALT igensnöade så jag kommer att köra en STÄNDIGT STEGRANDE backe. Tanken är att jag skall springa i 4.00 min/km med start på 2% motlut och sedan öka på motlutet efter varje km i 12 km (samma fart), detta kommer innebära att jag avslutar på 7,5 % MOTLUT i 4.00 min/km!!! Får väl se om jag tar mig vatten över huvudet, kan nog bli att ev tänka om under passets gång!?!?


För övirgt så är det dags för att jobba sista natten innan 5 dagars ledighet kan inkasseras, kommer dock att börja morgondagens ledighet med möte på jobbet kl. 16.00 För att få ihop morgondagens träning (och idiotförklara mig inför kollegorna) så kommer jag att springa till jobbet (14 km) imorgon innan mötet.


Nu är det dags att sätta lite fart!!!!

Av Henrik Tiberg - 9 januari 2010 14:53

Natten som gick på jobbet var min första vardag med nya tuffa arbetsbelastningen på alla våra bilar, vilken j..la natt det blev!!!

Det gick minst sagt i ett hela natten, jag var inne och tryckte i mig en lunch på ca 15 min och sedan en snabb kaffe ca 1 timma senare (uppdelat pga larm & störning), annars så gick det verkligen i ett. I normala fall så brukar jag hinna med ett lunchuppehåll plus en fika senare under natten men nu med dessa nya tider så skall jag ha mer att göra plus att jag skall köra på en massa larm (och mina gamla syslor). Det hela slutade den gångna natten med att jag var på 3 st larm och 3 st störningar, fick som sagt bara ca 30 min rast (uppdelat på 2) och ändå så fick jag lämna bort närmare 2 timmars jobb till arbetsledningen!!! J..la skittupplägg, som tur är så behöver jag ju dock inte stressa för de kunder jag har köper ju tid och 1 timma tar alltid 1 timma (även om jag springer!).


Nog om jobbet, idag så skall det snart bli en runda med hundarna innan det är dags att kliva upp på löpbandet för ca 40 min lättare distans (-12 grader ute!!!) följt av ett styrkepass framför TV:n samtidigt som jag kollar på lite hockey!

Av Henrik Tiberg - 8 januari 2010 18:30

Ja, idag så är det dags för att dra till jobbet igen då. Börjar jobba om knappt 1 timma, ser inte direkt fram emot att vara ute och jobba i närmare - 20 graders kyla (-15 just nu!!!).


Idag så har det varit precis som vanligt de dagar jag kliver på, sova lite längre, rasta hundar, fixa mackor, damsuga lite och så självklart träning!

Jag tyckte att det kunde vara dags för att köra lite kvalitetsträning denna dag, bestämde mig för att köra lite längre intervaller enligt följande:


12.05
Redigera
Löpning
Totalt 18,30 km - 76 min
(Lång intervall 13,30 km - 52 min)
Ansträngningsgrad: 17. Mycket ansträngande
Väder: Inomhus +15 till +20
Snittpuls: 134
Maxpuls: 156
Tillstånd: Formen Uppåtgående
Ställe: Hemma på Löpbandet
Sällskap: Ipod
Utrustning: Asics DS Racer (Aug09)
Stretching
Kommentar: Långa intervaller med progressiv utveckling enl följande:

5 - 4 - 3 km, Pj 3'

Utfall:

14' Uppv + Stegringar (3 km)

20.00 , 15 km/h (4.00 min/km)

Pj 3' (12,5 km/h)

15.00 , 16 km/h (3.45 min/km)

Pj 3' (12,5 km/h)

10.35 , 17 km/h (3.32 min/km)

10' Nedj

2 % Motlut på bandet genom hela passet.

Kändes återigen kanonbra, känns som att alla intervallerna i överfart gör att denna farten känns mer behaglig (!?). Med facit i hand så kanske jag kunnat gått ut lite tuffare på 1:a 5 km. Återigen väldigt låg puls och detta trotts att jag ökade på motlutet.

(1.15.45)

Det blev ett riktigt lyckat pass trotts att jag innan kände mig anningen omotiverad över lag, idetorka vad gäller träningspassen för tillfället (hoppas på att coach Walker vaknar till liv snart igen!!!).

Imorgon så kommer jag att köra ett kortare distanspass följt av styrketräning (och hockeytittande samtidigt!) för att sedan på Söndag köra antingen kvalitet (kortare & snabbare) eller ett långpass om temperaturen tillåter (bör inte vara kallare än -5-7 grader).


Nu till jobbet för att se hur illa en vardag med nya omläggningen är!?!?

Av Henrik Tiberg - 7 januari 2010 21:45

Sista lediga dagen innan det är dags att slava 5 nätter på jobbet imorgon.


Idag så har det blivitt en dag med mycket frisk luft, lite varmare ute idag med bara -8 grader. Först ut var det en runda med hundarna här hemma i spåret innan det var dags att dra på sig löpardressan och avverka ett skönt distanspass på 13,8 km (1.03.30), tog det idag riktigt lugnt i det anningen bakhala föret. Ett riktigt skönt distanspass var det, kroppen kändes prima trotts (eller tack vara?!) gårdagens intervaller.

Efter att ha satt i mig lite lunch så var det dags för att packa in sig i bilen och dra till Norrviken för att åka lite skridskor på sjön. Idag så hade de plogat upp hela den 14 km långa banan, jag och Leffe kunde ju inte låta bli att köra denna! Riktigt tungt för benen under första halvan som gick i motvind, hemåt var det lättare och detta gjorde att det även gick 7 min snabbare på tillbakavägen (!!!!), totalat tog det 53 min att avverka dessa 14 km (3.47 min/km). Leffe fick alltså springa på rätt så bra på sjön, och som han gör det!!!


Kvällen har jag tillbringat framför TV:n där jag äntligen har fått se en Färjestadseger, 3-5 borta mot Timrå. Första 3 poängaren efter 6 raka utan just 3 poäng, kan det vända nu tack!!!


Ovido - Quiz & Flashcards