Alla inlägg den 3 februari 2010

Av Henrik Tiberg - 3 februari 2010 09:03

Igår så var det den första riktigt lediga dagen på denna 4 dagarsledighet, oj vad skönt att slippa jobba  . Tyvärr så gick jag dock omkring och kände mig överkörd av tåget och bakis på en och samma gång hela dagen, anledningen till detta var att jag på Måndagskvällen (ca kl. 23.00) dabbades av en migränattack (2:a gången i mitt liv/ 2:a gången på 3 månader). Det hela började som sagt vid ca 23.00, jag hoppades då på att det hela skulle släppa med lita nattsömn, men vidkl. 02.30 vaknade jag av sådan fruktansvärd huvudvärk, noll syn och domnande händer/ armar - Det var bara att leta upp 2 st tabletter och lägga sig och invänta deras verkande. Efter ca 30 minuter så hade de verkat tillräckligt för att jag skulle kunna somna om men sviterna av denna nattliga resa satte kvar under hela gårdagen  .

Anledningen till denna migränattacken ligger nog i att jag hade sovit mkt lite, kört dubbla träningspass, druckit för dålig och ätit choklad + att jag ju redan hade 5 nätters jobb i bagaget! Bäst att tänka på detta till nästa gång!


Under gårdagen så blev det 2 st träningspass, trotts bakfyllan! Först ut var ett segt (kort-) distanspass med Leffe, 5,5 km avverkades på ca 25 min, detta pass var mest bara för att mjuka upp kroppen och känna på om den ens ville springa denna dag (det ville den egentligen inte!!!).

På kvällen var det dags för klubbträning, ännu en Tisdag med backvarv! Förra Tisdagen så snittade jag dessa 6 varv på 8.40 (3.51 min/km), igår så var det återigen dags för 6 varv men denna gången så skulle vi ta det mkt lugnare. Jag kan dock inte skylla gårdagens tider på att jag tog det lugnt, faktum är att det igår var mera slitsamt än förra veckans pass - jag tog helt slut i kroppen & benen redan på 2:a (lätta!!!) varvet!!! Snittet igår hamnade på 9.05 (4.02 min/km), 25 sekunder sämre än förra veckan (!!), låg puls (142/160) men extremt ansträngande talar sitt tydliga språk - KROPPEN VILLE INTE ALLS IGÅR! Hur som helst så slet jag mig igenom detta pass som dessutom gick i uruselt underlag, moddigt och snorhalt!

Gårdagens kilometrar kunder räknas ihop till 23,5.


Idag så är det dags för ett mkt lätt distanspass på förmiddagen innan jag skall sätta i mig en lunch och sedan dra ut till jobbets hundträning, måste köra hårt med Leffe så att han kan bli klar för tjänst snart (blir 18 månader nu i Februari). Troligen så blir det även kvällsträning, inomhussök, med Leffe och Svinto - Vi får se hur trötta vi är!?!?

Ovido - Quiz & Flashcards